Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 27 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Tsjechische politie heeft voor 14.000 euro Ferrari-politieauto

Whoop, whoop, that is the sound of da Policie. Zo klinkt het sinds kort in Tsjechië. De lokale politie heeft zichzelf getrakteerd op een nieuwe politieauto, een Ferrari 458 Italia. De kosten voor het korps? Slechts 14 mille!

Jawel, geen 140 mille, maar 14 mille. Omgerekend weliswaar van de Tsjechische munteenheid naar euro’s, maar dan nog is het geen fout. De heren en dames van het politiekorps kochten voor dat bedrag een paar reflecterende stickers, een lichtkrans, sirene en nog wat typische zaken om van een auto een politieauto te maken. En de Ferrari? Geen eurocent voor betaald. Die komt uit de boedel van in beslag genomen goederen. Slim toch?

Een in beslag genomen Ferrari

Er zit dus ergens een wereldburger die weet dat het zijn voormalige Ferrari 458 Italia was. En die weet dat hij de auto nooit meer terugkrijgt. Zeker niet in originele staat, want de Tsjechische Policie gaat de auto inzetten voor onder andere achtervolgingen.

Niet altijd loopt zo’n hot pursuit slecht af. Bij de inbeslagname stond de kilometerteller van de Ferrari 458 Italia op ongeveer 2.000 kilometer. De auto was net ingereden, zeg maar.

Lamborghini in Italië

De Tsjechische politie is niet het enige land met een supercar als politievoertuig. In Italië rijdt bijvoorbeeld een Lamborghini Huracan, die de lichtblauwe Gallardo met zwaailichten opvolgde. In Nederland reed de politie decennialang met Porsches, waaronder de 356 en de 911. In de jaren negentig verdwenen de snelle wit/oranje bolides van de snelweg, terugkerend als verzamelaarsobject en liefhebbers auto’s.

Uit deze collectie zou de Nederlandse politie kunnen kiezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.