Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 10 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De Chevrolet Corvette Z06: Een compleet ander beest

De splinternieuwe Chevrolet Corvette Z06 is op geen enkel gebied hetzelfde als de auto die hij opvolgt. De atmosferische 5,5-liter V8 is goed voor zo’n 670 pk waarmee hij dus krachtiger is dan de C7 Z06. Daarnaast is het nieuwe model een compleet ander beest als het gaat om karakter.

Voor de nieuwe Chevrolet Corvette heeft General Motors voor de verandering een high tech V8 uitgekozen. Deze handgebouwde krachtbron is zoals gezegd goed voor 670 pk en dat bij 8400 toeren per minuut. Het maximale koppel bedraagt 623 Nm bij 6300 toeren per minuut.

Duizelingwekkende prestaties

De prestaties van de Z06 zijn om te watertanden. De standaardsprint legt de fonkelnieuwe Corvette in slechts 2,7(!) seconden af. Een belangrijke reden daarvoor zijn de banden. Aan de voorkant staat hij op 275/30 R20 en achter zelfs op 345/25 R21-banden. De topsnelheid van dit trackmonster van General Motors bedraagt 314 km/h.

Chevrolet Corvette Z06
2023 Chevrolet Corvette Z06. (Afbeelding: General Motors)

Qua design blaast de Z06 de C8 uit het water. Vrijwel alle plaatwerkdelen – behalve de deuren, achterklep en het dak – wijken af. De Z06 ik ook significant breder dan de C8.

Hybride en elektrische versie Chevrolet Corvette voor 2023 op de agenda

Met de optionele koolstofvezel wielen komt het leeggewicht van de Z06 uit op 1561 kilogram, wat pak ’m beet een kilogram of 15 minder is dan de Stingray.

Het interieur van de Chevrolet Corvette Z06

In de cabine van de Chevrolet Corvette is het vooral leer en carbon wat de klok slaat. Uiteraard om het sportieve imago van de Corvette extra te benadrukken. Toch is er ook gedacht een het comfort.

(Afbeelding: General Motors)

Zo zijn de racekuipen elektrische verstelbaar. De rugleuningen kunnen ook naar wens versteld worden, iets wat bij de sportiefste stoelen van bijvoorbeeld Porsche niet kan.

De Corvette Z06 wordt nog dit jaar geleverd

De levering van de nieuwe Chevrolet Corvette Z06 moet nog dit jaar gaan plaatsvinden. In Amerika althans. Het model kost daar 105.000 dollar, wat natuurlijk fors meer is dan de relatief bescheiden 65.500 dollar voor de C8 Stingray.

In omgekeerde volgorde, de Chevrolet Corvette C8 | Sjoerds Weetjes 302

Het is nog niet bekend wanneer hij naar Europa komt, dus een prijsindicatie voor de Nederlandse markt moeten we u dus schuldig blijven. De CO2-uitstoot zal er echter wel voor zorgen dat het prijskaartje tegen de 300.000 euro aanzit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.