Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Hybride en elektrische versie Chevrolet Corvette voor 2023 op de agenda

Chevrolet stelt volgend jaar de eerste geëlektrificeerde versie van de Corvette voor. Dat kondigde Mark Reuss, topman van General Motors, vandaag in een uitzending van CNBC aan.

Reuss zei in de uitzending dat in 2023 een “geëlektrificeerde” versie van de Chevrolet Corvette verschijnt. Het model met elektro-ondersteuning is de eerste stap richting een volledig elektrische ‘Vette’, die voor een later tijdstip staat gepland. Details over de aandrijflijn gaf Reuss niet.

Volgend jaar beschikbaar

Ook op Twitter kondigt Corvette het hybride-model aan en schrijft: “een geëlektrificeerde Corvette zal al volgend jaar beschikbaar zijn.” Wat Mark Reuss niet in de uitzending liet weten, maar Corvette nu wel op social media schrijft, is dat “een volledig elektrische versie zal volgen.”

Dat Corvette met een elektrische sportwagen komt, is geen verrassing. Alle merken moeten vergroenen. General Motors wil in 2035 geen brandstofauto’s meer verkopen. Het concern investeerde 35 miljard dollar in de elektrificatie en wil vanaf 2025, 30 nieuwe elektrische modellen introduceren.

Lay-out omgedraaid door Chevrolet

Chevrolet, dat deel uitmaakt van autoconcern General Motors, paste voor de geëlektrificeerde aandrijflijn al het concept van de sportwagen aan. Zo is ook de lay-out aangepast. De verbrandingsmotor ging van de voorzijde naar de achterzijde, waardoor de cabine verder naar voren verplaatst kon worden. Dit alles stelt Chevrolet in staat om de krachtbron van elektro-ondersteuning te voorzien. Voor de volledig elektrische ‘Vette’ zal Chevrolet een afwijkend platform gaan gebruiken.

2023 Chevrolet Corvette Z06
2023 Chevrolet Corvette Z06

Volgens Automotive News Europe krijgt die elektrische sportwagen het Ultium-batterijplatform, dat General Motors concernbreed beschikbaar stelt. Over het platform zegt Reuss: “we voeren de lanceringen nu op. Ons Ultium-platform wordt onze kracht en onze pijplijn is volledig geladen.”

Hoe de Chevrolet Corvette zijn leven begon als Opel – Sjoerds Weetjes 143

2023 Chevrolet Corvette Z06
2023 Chevrolet Corvette Z06

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.