Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste Chevrolet Corvette Z06 voor recordprijs geveild

De allereerste Chevrolet Corvette C8 Z06 is voor de lieve som van 3,6 miljoen dollar afgehamerd. Nooit eerder wist Chevrolet voor een fonkelnieuwe Corvette zo’n hoog bedrag op te halen. De verkoopprijs gaat overigens naar een goed doel.

Chevrolet maakt er inmiddels een gewoonte van om een bijzonder productienummer onder de hamer te brengen. Eerder werd al het allereerste exemplaar van de Corvette C8 onder de hamer gebracht, terwijl de autobouwer ook het eerste productienummer van de C7 ZR1 liet veilen. In alle gevallen gaat het opgehaalde bedrag naar een goed doel. De 3,6 miljoen dollar die de eerste Z06-uitvoering van de C8-generatie heeft opgehaald gaat naar Operation Homefront, een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor militairen en hun familie. 2023 Chevrolet Corvette Z06 70th Anniversary Edition in Carbon Flash Metallic

70th Anniversary Edition

De geveilde Chevrolet Corvette C8 Z06 is niet zomaar het allereerste exemplaar van het nieuwe topmodel, de auto is de eerste uit de speciale 70th Anniversary Edition-reeks. In 2023 bestaat de Corvette precies 70 jaar en in de aanloop naar dat jubileum brengt Chevrolet een speciale editie van de sportwagen uit. Deze Corvette 70th Anniversary Edition is er als Stingray en als Z06. Van laatstgenoemde uitvoering is het eerste type dus onder de hamer gebracht. Voor de veiling was het productienummer 001 nog niet beschikbaar, want die moet nog worden gebouwd. Chevrolet liet een willekeurige Corvette het podium oprijden. Dat deed niemand minder dan oud-Corvette Racing-coureur Oliver Gavin. Hij zette zijn rechtervoet op het gaspedaal, dat in de afgehamerde auto in contact staat met de krachtigste atmosferische V8-motor in een Corvette ooit.

Zo hield Chevrolet de eerste Corvette geheim

Test: Chevrolet Corvette Stingray

De eerste Chevrolet Corvette Stingray in Nederland

Modeljaar 2023

Barrett-Jackson mocht zoals gebruikelijk de veiling doen. Het bedrijf hamerde eerder de eerste Corvette Stingray voor drie miljoen dollar af. Voor de eerste ZR1 van de zevende generatie Corvette wist het veilinghuis bieders tot 925.000 dollar te krijgen.

De Corvette Z06 gaat later dit jaar in productie. Vanaf het modeljaar 2023 bouwt Chevrolet de Corvette ook als 70th Anniversary Edition.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.