Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Extra 30 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Het beste waardetransport: Kia Sorento vs. Volkswagen Tiguan Allspace

De grote verantwoordelijkheid om zeven inzittenden te vervoeren is voor weinig auto’s weggelegd. Wel voor de Kia Sorento en de Volkswagen Tiguan Allspace. In welke is de kostbare lading het beste af?

Fotografie: Martijn Bravenboer

De behoefte aan auto’s met zeven zitplaatsen is van alle tijden. Voorheen werd die vooral vervuld door een MPV of een omgeschoolde bestelbus, maar door de aanhoudende vraag naar SUV’s zijn die carrosserievarianten er ook volop met een derde zitrij. 

X7 of GLS

Niet alleen in het topsegment, waar opgekrikte limousines als de BMW X7 of de Mercedes-Benz GLS een businessclass-ervaring bieden voor een septet aan volwassenen. Maar ook voor de middenklasse is het mogelijk om zeven bruikbare stoelen onder één autodak te bemachtigen. Met een budget van 50.000 euro kunt u met een groot gezelschap kiezen voor een plek onder de vleugels van de Kia Sorento of de Volkswagen Tiguan Allspace. Wat is het beste waardetransport?  

Dubbeltest Sorento vs. Tiguan

In Autovisie Magazine lees je alles over de dubbeltest tussen de Volkswagen Tiguan Allspace en Kia Sorento. Daar stippen we alles aan, van de comfort en functionaliteiten tot de prestaties en rij-eigenschappen van beide SUV’s. Uiteraard allemaal bijgestaan door uitgebreide meetgegevens, onder ander omtrent het verbruik van beide modellen. Het nummer koop je in de winkel, of je sluit digitaal een abonnement af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.