Autovisie
Autovisie Nieuws 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Eigenaar ziet zijn Corvette in handen van monteur 236 km/h rijden!

De eigenaar van een Chevrolet Corvette C8 moet welhaast van zijn stoel zijn gedonderd toen hij de beelden van een proefrit door een monteur van het autobedrijf bekeek. De medewerker van het dealerbedrijf reed tijdens de rit liefst 236 km/h. En vraag niet hoe!

Op het MidEngineCorvetteForum (MECF), dat speciaal voor de allernieuwste Chevrolet Corvette in het leven is geroepen, meldde forumlid Tastysauce zich. Zijn aanwinst had last van tikkende geluiden, en hij vertrouwde dat niet. Hij besloot zijn Corvette direct naar de dealer te brengen. Dat bedrijf, Fremont Chevrolet in Fremont, Californië, hoorde eveneens het tikkende geluid en ging op onderzoek uit. Het euvel werd snel gevonden. De bougiekabel was losgekomen. Piece of cake, snel opgelost. Tastysauce blij, want de monteur had zijn werk snel gedaan. Dat snel kreeg een compleet andere betekenis, toen de Corvette-bezitter besloot om de Performance Data Recorder, waarmee de auto is uitgerust, eens uit lezen.

VIDEO: Zo werkt de Performance Data Recorder

Skiënd door het verkeer

De monteur was écht snel. De geregistreerde beelden, die via de camera op een achter het dashboardklepje geïnstalleerde SD-kaart werden opgeslagen, toonden aan dat de monteur echt snel was in autorijden. Er is eerder sprake van joyriding. De Corvette vloog over de weg. De eveneens geregistreerde snelheid bleek 148 mph te zijn. Omgerekend reed de Corvette in handen van de monteur liefst 236 km/h. En dat niet op een lege, rechte en vlakke weg, maar in druk verkeer. Sterker nog, tijdens de rit ter hoogte van afrit 13 en 15 op de Interstate 880 North in Fremont was de bestuurder aan het spelen met een Dodge Charger-bestuurder, die zich eveneens skiënd door het verkeer bewoog.

Chevrolet Corvette C8
Noël van Bilsen

Ontslagen

Tastysauce wuifde het voorval niet weg. Hij ging met de beelden naar de politie. De medewerker van het autobedrijf werd ontslagen en vanuit de dealer volgde er een niet beschreven goedmakertje.

Bekijk hier hoe de Corvette op de snelweg werd uitgelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.