Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Eerste Chevrolet Corvette C8 voor 3 miljoen afgehamerd

Pak de officiële prijslijst van Chevrolet erbij en zie dat je in de Verenigde Staten de voordeligste Corvette hebt voor een prijs van 60.000 dollar. Toch, een Amerikaan betaalde eerder deze week drie miljoen dollar voor de kakelverse sportwagen.

Niet zonder reden uiteraard. De aller-, allereerste Chevrolet Corvette van de achtste generatie, waarvan de productie begin volgende maand start, werd via een veiling aangeboden en de -zo noemt hij zichzelf- Corvette-freak wilde per se dát exemplaar hebben. Dus liet hij de prijs oplopen tot drie miljoen dollar. Wat de auto zo bijzonder maakt? Het is de allereerste Chevrolet Corvette van de achtste generatie die van de band zal rollen. Chassisnummer 001  dus. En dat C8-model markeert de start van een nieuwe hoofdstuk voor de Amerikaanse sportwagen. Niet alleen omdat het een nieuwe generatie is, de Corvette C8 is de eerste editie met een motor centraal in het chassis in plaats van voorin.

Chevrolet Corvette C8 VIN 001 - Barrett Jackson

Productiestart Corvette

De gelukkige koper, Nascar-teameigenaar en voormalig racecoureur Rick Hendrick, kreeg tijdens de veiling van Barrett-Jackson een Corvette voorgeschoteld, maar dat was niet het exemplaar dat de autosportliefhebber ook mee naar huis kon nemen. De C8 voor Rick moet het levenslicht nog zien. De Chevrolet Corvette in de zaal was een van de presentatiemodellen, die vóór de productiestart met de hand is vervaardigd. Hendrick krijgt zijn peperdure exemplaar in een zwarte lak met een in zwart uitgevoerd interieur. Over de uitrusting hoeft de Amerikaan zich niet druk te maken. Chevrolet schroeft er alles op wat beschikbaar is. Ook voor een mattenset hoeft hij niet bij te betalen.

 

Opbrengst C8

Chevrolet doneert de opbrengst van de veiling aan het Detroit Children’s Fund, een non-profit organisatie die in scholen investeert.

Corvette C7 veiling

Met de komst van de nieuwste generatie Chevrolet Vette valt het doek voor de zevende editie. De laatste C7 werd vorig jaar geveild.

VIDEO Chevrolet Corvette C1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.