Autovisie
Autovisie Nieuws 12 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Verkoop Chevrolet Corvette C8 door het dak

Voor wie nog twijfelde over de populariteit van de Chevrolet Corvette C8 met zijn middenmotorconcept, de vraag naar de onvervalste Amerikaanse sportwagen is ongekend. Al in het eerste jaar bereikt de fabriek het productieplafond.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Chevrolet heeft al meer dan 40.000 orders voor de Corvette C8 en dat zijn er meer dan Chevrolet in het eerste jaar zal bouwen. De productie start in februari. Eigenlijk had het eerste exemplaar nu al bij de dealer moeten staan, maar vakbond UAW gooide roet in het eten door zijn leden op te roepen om te staken. Daardoor kon de autofabrikant de bouw van de vorige editie niet afronden om vervolgens de productielijn aan te passen voor de nieuwste generatie.

Europa

De volle orderportefeuille betekent dat de sportwagen ook later voor de Europese markt beschikbaar komt. De eerste modellen hadden komende zomer op de boot moeten gaan. Dat wordt mogelijk pas 2021.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Bowling Green

Chevrolet bouwt de Corvette in de fabriek Bowling Green te Kentucky. De faciliteit werd in 1981 geopend en startte met de vierde generatie Corvette. Vervolgens zagen in de fabriek de C5, C6 en C7 het levenslicht. De Cadillac XLR werd eveneens in de specialistische faciliteit gemaakt. Het allereerste exemplaar van de C8 zal door Chevrolet in januari worden geveild, en dat is niet deze

Corvette in twee smaken

Met de nieuwe Corvette levert Chevrolet voor het eerst een generatie met de motor niet in het vooronder maar centraal in de auto, achter de stoelen. De krachtbron is onveranderd een atmosferische V8-benzinemotor zonder elektrische hulpmiddel. Het blok is goed voor meer dan 500 pk, die traditiegetrouw via de achterste wielen op de weg wordt overgebracht. Chevrolet heeft nog maar één motorisering aangekondigd, maar meer zullen volgen. Waaruit al wel keuze is, zijn de carrosserievarianten. De fabrikant brengt hem als coupé met open dak en als Convertible met inklapbare hardtop. De prijs van de Corvette start in de Verenigde Staten bij 59.995 dollar. De Convertible kost 7,5 mille meer. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend. In Duitsland kost de sportwagen minimaal 100.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.