Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Roadster Salon bouwt handgeschakelde, volledig elektrische Fiat Spider

Het elektrificeren van klassiekers wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar is wel populair. Zo ook bij het Amerikaanse Roadster Salon, dat nu een Fiat 124 Spider met een elektrische aandrijflijn aanbiedt.

Eind vorig jaar nam FIVA, de overkoepelende organisatie van historische automobielclubs, een duidelijke stelling in. Klassiekers met een elektrische aandrijflijn zijn geen echte klassiekers meer. De rest van de autowereld lijkt zich daar niet zo druk om te maken, want verschillende autobouwers gaan er wel rustig mee door.

Pininfarina

Roadster Salon is een Amerikaans bedrijf en houdt zich bezig met het restaureren van Fiat 124 Spiders, roadsters van Pininfarina’s pen. Dat doen ze op twee manieren: origineel of gemodificeerd. Dat laatste is het geval bij deze Fiat 124 Spider America EV.

Dit is niet zomaar een Fiat 124 Spider met een elektrische aandrijflijn. Het is ook de eerste elektrische auto met een handgeschakelde versnellingsbak. Deze auto kan dus gereden worden zoals een ‘normale’ auto met koppeling en versnellingsbak. Daar zit overigens geen voordeel aan, anders dan het gevoel te krijgen in een schakelauto te rijden. Wie daar geen zin in heeft, kan de auto ook als automaat rijden middels de druk op een knop.

Sprinten

De twee elektromotoren in deze elektrische Spider zijn goed voor 200 pk en 271 Nm. Een sprint naar 100 km/h is zo in ongeveer zes seconden geklaard, de acceleratie stopt pas bij 209 km/h. Over het bereik geeft het bedrijf geen exacte cijfers, maar verwacht is dat de auto zo’n 140 kilometer met een volle lading kan rijden.

Binnenin wordt de 124 uitgevoerd met een leren interieur en accenten in walnoothout. Dat alles is te koop voor een prijs van ruim 126.000 euro. Voor wie dat te veel is, biedt Roadster Salon ook een goedkopere variant (Spider EV Jr., 81.000 euro) aan met één elektromotor. In totaal bouwt het bedrijf twintig exemplaren, die voor een reservering van 4500 euro kunnen bestellen. Binnen 90 dagen belooft Roadster Salon de auto bij de klant af te leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.