Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Chevrolet haalt dak van Corvette Stingray Convertible

Van de gewone Corvette Stingray kan het dak, want die heeft een hard-top. Maar Chevrolet komt nu ook met een volwaardige cabrio: de Chevrolet Corvette Stingray Convertible.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Met de nieuwe Corvette sloeg Chevrolet een heel andere weg in. In plaats van een gigantische motor boven de voorwielen, verplaatste het merk de V8 naar het midden van de auto, tussen de voor- en de achteras. Ook maakte het merk de sportwagen standaard een cabrio. Elke Corvette C8 heeft namelijk een verwijderbare hard-top. Maar dat is blijkbaar niet genoeg voor de heren bij Chevrolet, want ze komen nu ook met een echte, volwaardige carbio: de Chevrolet Corvette Stingray Convertible.

Vanaf het begin

Natuurlijk gaat zo’n verbouwing naar convertible niet zonder een gewichtstoename. Maar gezien de Coupé eigenlijk al dakloos was, hoefde Chevrolet eigenlijk niet veel te doen om de volwaardige cabrio te bouwen. Ook helpt het mee dat de nieuwe Corvette vanaf het begin af aan al als cabrio is ontwikkeld. Volgens de Amerikanen is de auto in grote lijnen dus ook al stevig genoeg om de cabrio-vorm te ondersteunen. Dat houdt in dat er weinig extra versteviging aangebracht is om de stijfheid van de carrosserie te garanderen.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Voor het elektrisch opklapbare dak zijn er in totaal zes elektromotoren geplaatst. Daarmee schuift het dak volledig automatisch onder de motorkap. Deze heeft overigens geen glazen plaat meer, dus de V8 is onzichtbaar in de Convertible. Door alle aanpassingen weegt de nieuwe dakloze-versie van de C8 maar 36 kilogram meer dan de Coupé-variant.

Verschil

Motorisch en qua uiterlijk blijft de Corvette voor de rest hetzelfde. Dat houdt in dat hij nog steeds een turboloze 6,2 liter V8 met 495 pk en 637 nm heeft die de achterwielen aandrijft. Een ander verschil is wel de prijs. De Amerikanen moeten namelijk 7.500 dollar bovenop de standaardprijs van 59.995 dollar neertikken voor de Convertible. Vanaf volgend jaar kunnen we beide varianten ook bij de Europese dealers verwachten. De prijzen zullen dan waarschijnlijk aanzienlijk hoger liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.