Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Is Chevrolet bang 70e verjaardag Corvette te vergeten?

Eerder deze maand was het exact 69 jaar geleden dat Chevrolet een eerste prototype van de Corvette aan het grote publiek toonde. De fabrikant staat nu bij dat heuglijk feit stil. De autobouwer introduceert de Corvette 70th Anniversary!

Mocht je niet weten of het nu 69 of 70 jaar is, het is 69 jaar geleden dat Chevrolet een prototype van de open tweezitter in het Waldorf-Astoria hotel in New York City presenteerde. Op de zeventiende januari van dat jaar toverde de fabrikant als konijn uit de hoge hoed eens sportwagen. Vriend en vijand waren verbaasd over het model, dat later in 1953 in productie ging. Slechts 300 stuks zag in het introductiejaar het levenslicht, maar dat terzijde.

2023 Chevrolet Corvette Z06 70th Anniversary Edition in White Pearl Metallic Tri-coat

70th Anniversary Package

Zou Chevrolet bang zijn volgend jaar de zeventigste verjaardag van zijn oudste modellijn te vergeten? De Amerikanen zijn er in ieder geval vroeg bij om het verjaardagsfeestje op te tuigen. Ze komen met een speciaal pakket, dat 70th Anniversary Package heet. Dat een dergelijke versie verschijnt, is niet bijzonder. Ook tijdens bijvoorbeeld de vijftigste verjaardag van de Corvette in 2003 verscheen een speciale Anniversary-editie.

Chevrolet Corvette C8 (2021) – Review – Video

Allereerste Chevrolet Corvette C8 Z06 gaat onder de hamer

De 2023-uitgave komt er als Corvette Stingray en als Corvette Z06. Chevrolet levert de sportwagen in de nieuwe kleur White Pearl Metallic Tri-coat en in Carbon Flash Metallic. Voor over de koets levert Chevrolet striping. Voor de lichte exterieurkleur is er Satin Gray en voor de Satin Black biedt het merk Carbon Flash Metallic. Een 70th Anniversary Edition-badge verrijkt het ontwerp. Het nieuw getekende wapen staat ook op de centercaps van de wielen, ongeacht de Stingray en Z06. De verschillende wielontwerpen van het duo worden echter in dezelfde stijl uitgevoerd. Ze zijn zwart en hebben een Edge Red-streepje. Rood wordt ook gebruikt voor de remklauwen.

2023 Chevrolet Corvette Z06 70th Anniversary Edition in Carbon Flash Metallic

Edge Red

Binnenin maken de two-tone Ceramic-leder GT2 of Competition Sport-stoelen deel uit van het pakket. De meubels zijn afgewerkt met rode stitching en dito gordels. Voor de stoelen en het stuur voorziet Chevrolet in een alcantara-afwerking. Op de stoelen, het stuur en de dorpelsierlijsten is het 70th Anniversary Edition-logo aangebracht. Onder de motorkap ligt een Edge Red-motorafdekking, zij het alleen op de 70th Anniversary Edition Stingray Coupé.

Vandaag, 69 jaar geleden presenteerde Chevrolet een spectaculaire Opel

Hoe de Chevrolet Corvette zijn leven begon als Opel – Sjoerds Weetjes 143

 

Chevrolet doet de kopers van de speciale editie, waarvan er op voorhand al een naar Nederland komt, een kofferset cadeau. De van rode stitching voorziene kofferset heeft uiteraard een 70th Anniversary Edition-logo.

Onder de hamer

De Corvette 70th Anniversary Edition gaat gelijktijdig met de Modeljaar 2023-exemplaren van de Corvette Stingray 3LT en Z06 3LZ  in Coupé- en Convertible-vorm in productie. Overigens laat Chevrolet binnenkort de allereerste Corvette Z06 veilen. Dat model is een 70th Anniversary Edition.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.