Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 11 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

In deze Alfa Romeo occasion hebben twee F1-coureurs gereden

Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel zijn geen kleine namen in de Formule 1. Beiden zijn wereldkampioen en beiden hebben een illustere carrière gehad. Voor fans steekt er nu een bijzonder buitenkansje de kop op in de vorm van een Alfa Romeo Giulietta occasion.

Deze occasion werd gebruikt in een challenge die de twee coureurs moesten voltooien voor promomateriaal. Degene die de auto uiteindelijk koopt, heeft in ieder geval een leuk verhaal te vertellen in de kroeg!

Co-driving challenge in de Alfa Romeo Giulietta

De Formule 1 geschiedenis van de Alfa Romeo begint – en eindigt – bij een ‘driving challenge’ die Ferrari organiseerde toen de twee nog samen voor het team van de Italianen uitkwamen. De uitdaging dateert dan ook alweer van eind augustus 2018. Met Räikkönen achter het stuur van de Giulietta en Vettel in de passagiersstoel, moest het paar samen een parcours afleggen.

Daarbij kreeg Vettel de controle over de koppeling en de rem van de Alfa Romeo. De Fin mocht daarentegen het gaspedaal en uiteraard het stuur bedienen. Eenmaal in het vak geparkeerd, moesten ze achterwaarts via dezelfde weg terug. Toch bleek het voor de twee topcoureurs een koud kunstje. Het parcours werd zonder enige moeite afgelegd in de Giulietta.

Rijd een rondje mee met Kimi Räikkönen

Vettel nam het klaarblijkelijk iets minder serieus toen de rollen voor de tweede poging werden omgedraaid. Bij de tweede barrière waar hij langs moest, toucheerde hij een camera. De GoPro op de derde barrière had minder geluk, want die reed de Duitser er compleet af.

De occasion

De Alfa Romeo waar de twee voormalig wereldkampioenen in reden staat nu dus te koop. Het gaat om een occasion uit 2015. De vraagprijs bedraagt 9.950 euro en hij heeft 215.000 kilometer op de teller staan. De Giulietta diesel heeft een 1,6-liter viercilinder die een bescheiden 105 pk levert. Het maximale koppel bedraagt 320 Nm.

Daarmee lukt het de handgeschakelde Alfa Romeo Giulietta om de standaardsprint af te leggen in 11,3 seconden. Toch even wat anders dan wat twee F1-coureurs normaal gesproken gewend zijn…

Volledige video van de challenge in de Alfa Romeo Giulietta

Kijk voor de volledige ‘driving challenge’ met alle hilariteiten van dien, de onderstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.