Autovisie
Autovisie Extra 5 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit lees je in Autovisie Magazine nummer 5!

De nieuwe Autovisie ligt weer in de winkel! Dit is wat je in nummer 5 kunt verwachten.

Ondanks de chiptekorten blijven we bij Autovisie gloednieuwe auto’s testen. In ons huidige magazine lees je onze allereerste bevindingen met misschien wel de meest spraakmakende Volkswagen van de laatste jaren, de ID. BUZZ. Daarnaast mochten we kennismaken met twee hoogpotige maar chique Britten, de RANGE ROVER VELAR P400E en de BENTLEY BENTAYGA S.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Groter nieuws zit er in de twee tegenpolen van dit nummer. De ene is een kersverse supercar met heerlijke V6 en twee zitplaatsen, de andere is een praktisch wonder uit Roemenië met optioneel zeven zitplaatsen en een motor die op zowel benzine als LPG loopt. We reden met de MASERATI MC20 en DACIA JOGGER!

De Rit

Voor De Rit gingen we op bezoek bij MARINA VAN HELVOORT, de kersverse directeur van de Vereniging Elektrische Rijders. Die belangenbehartiger voor de (toekomstige) EV-rijder is de laatste jaren snel gegroeid, en maakt nu de volgende stap. Waar houdt de partij zich mee bezig, en waarom kun je ook als niet-EV-rijder lid worden van de club? En wat heb je daar dan aan?

De VOLVO XC40 P8 RECHARGE is voor velen de eerste elektrische Volvo ooit, maar da’s niet waar. We zetten onze duurtester tegenover een VOLVO 240 GL CLASSIC ELECTRIC, die alweer bijna 12 jaar geleden is voorzien van een elektrische aandrijflijn. En daardoor hebben de twee meer overeenkomsten dan je zou denken.

Driftmodus

Eindelijk is de AUDI RS 3 niet alleen bloedsnel, maar heeft-ie ook een heuse driftmodus! Tijd om ‘m tegenover de andere benchmark in zijn klasse te zetten, de MERCEDES-AMG A45 S. Kiezen we voor vier, of vijf cilinders? Je leest het in een uitgebreide reportage met de twee hyperhatches, die we meenamen naar het golvende Duitsland.

Voor de Vintage-rubriek en in het kader van onze test met de MC20, duiken we in de historie van het iconische MASERATI. In het bijzonder gaan we dieper in op de 450S, een van de meest fascinerende sportwagens aller tijden.

En zoals je van ons gewend bent, kun je rekenen op keihard consumentenadvies. In de dubbeltest neemt de HYUNDAI KONA ELECTRIC het namelijk op tegen de gefacelifte MG ZS EV. Beide hebben ze het grootste accupakket, maar zijn ze daardoor nog wel echt aantrekkelijk?

Digitaal abonnement op Autovisie

Alles lees je nu in Autovisie Magazine nummer 5. Ons magazine liever voordelig digitaal lezen? Kijk hier hoe dat moet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.