Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 20 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Eerste BYD-occasions verschijnen online: dit is de goedkoopste

BYD is al jaren een gigantisch automerk in China, maar heeft met zijn elektrische modellen pas kortgeleden voet op Nederlandse bodem gezet. Van een nieuwkomer kun je uiteraard nog geen uitgebreid aanbod van occasions te verwachten. Er staan momenteel dan ook slechts drie tweedehands BYD-modellen te koop.

Op dit moment zijn in Nederland drie modellen van het Chinese merk te bestellen: de BYD Atto 3, de Tang en de Han. De Atto 3 is een compacte SUV, de Tang een grotere, zevenzits SUV en de Han is een sedan die qua formaat vergelijkbaar is met een Tesla Model S. In de coulissen staan ook nog een de BYD Dolphin en Seal klaar om de Nederlandse markt te veroveren.

De goedkoopste BYD-occasion

De BYD-occasions die nu te koop staan, zijn twee Tang-modellen en een Atto 3. Die laatste is nu de goedkoopste BYD-occasion van Nederland, al is dat met een totaalaanbod van drie stuks niet erg moeilijk.

Zo goedkoop is de goedkoopste BYD-occasion dan ook niet. Een nieuwe BYD Atto 3 heeft een vanafprijs van zo’n 43.000 euro. Het tweedehands exemplaar heeft ruim 17.000 kilometer gereden en kost nog altijd bijna 41.000 euro. Hij staat te koop bij Louwman in Amsterdam, dat de verkoop van BYD-modellen in Nederland op zich heeft genomen.

Duurdere uitvoering

Het ligt wel iets genuanceerder dan dat. De tweedehands auto is een BYD Atto 3 in de duurdere Design-uitvoering. Op de accucapaciteit, het vermogen of de laadtijd heeft de keuze voor deze uitvoering geen invloed, maar wel krijg je standaard een elektrisch bedienbare achterklep, een groter draaibaar touchscreen op de middenconsole en een vehicle to load-aansluiting, waarmee je andere apparaten kunt voorzien van de stroom.

Opvallend: tweedehands dieselauto’s plots populairder dan elektrische occasions

Het prijskaartje van de Design-uitvoering is een tandje groter. Deze versie heeft namelijk een nieuwprijs van een kleine 45.000 euro. Qua afschrijving wordt de meeste pijn over het algemeen in de eerste kilometers geleden, maar dat lijkt bij deze BYD-occasion mee te vallen. Of de tweedehandsprijs valt tegen, het is maar net hoe je het bekijkt. Als er de komende jaren meer tweedehandsjes, ook van particuleren, op de occasionmarkt verschijnen, zal de prijs van gebruike BYD’s wellicht dalen.

Goedkopere elektrische occasions

Gelukkig zijn er ook goedkopere tweedehands EV’s te koop. In dit artikel hebben we drie betaalbare, elektrische occasions voor je op een rij gezet.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.