Autovisie
Autovisie Nieuws 7 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: de BYD Tang

De BYD Atto 3 heeft al de nodige aandacht gekregen, maar zijn grotere broer BYD Tang is ook al te bestellen. Met een duik in de prijslijst maken we kennis met het nieuwe model.

Nadat BYD een paar jaar geleden in ons land debuteerde met stadsbussen, zijn nu ook enkele personenauto’s van het merk te bestellen. De BYD Atto 3 kreeg al de nodige aandacht, ook in deze rubriek, maar er kan ook nog een ander model worden besteld: de BYD Tang.

Grote SUV met zeven zitplaatsen

Dat is een groter SUV-model, dat plaats biedt aan zeven inzittenden. Deze keer zetten we dat model eens in de schijnwerpers. Voor de volledigheid: ook de grote sedan BYD Han kun je nu al bestellen. Nadat de BYD Tang in 2018 werd geïntroduceerd op de thuismarkt, maakte de auto in 2021 samen met een subtiele facelift zijn Europese debuut in Noorwegen. Nu is dus ook onder meer Nederland aan de beurt. Voor de Nederlandse distributie werkt BYD samen met de Louwman-groep, niet de minste partner.

Belangrijkste specificaties

De belangrijkste specificaties nog even op een rij. Je beschikt standaard over liefst 380 kW (517 pk) en vierwielaandrijving. De actieradius bedraagt 400 kilometer volgens de WLTP-cyclus. In praktisch opzicht biedt de BYD Tang zoals gezegd plaats aan zeven inzittenden en – nog altijd niet vanzelfsprekend voor een elektrische auto – er mag een nette 1.500 kg aan de trekhaak.

Vanafprijs BYD Tang

Om maar met de deur in huis te vallen: de BYD Tang is in Nederland leverbaar vanaf een stevige 73.300 euro. Dat is te verklaren door het feit dat je in één keer alles krijgt. Opties zijn er nagenoeg niet, er is één uitrustingsniveau met alles erop en eraan. De Tang wordt altijd geleverd als AWD Executive.

Uitrustingen BYD Tang

Enkele highlights uit die rijke standaarduitrusting: 22-inch lichtmetalen velgen, Keyless Entry & Start, schuif-/kanteldak, elektrisch bedienbare achterklep, verwarmde en geventileerde elektrisch verstelbare voorstoelen, adaptieve cruise control met Stop & Go-functie, 360-gradencamera en Rear Cross Traffic Alert. Het infotainment verloopt via een draaibaar(!) 12,8-inch touchscreen met Apple CarPlay, Android Auto en navigatie via HERE.

(Geen) visuele aankleding

Keuzestress heb je bij de BYD Tang hooguit voor de carrosseriekleur, want dat is het enige dat valt te kiezen. Naast het standaard geselecteerde wit is er keuze uit donkergrijs en zwart, maar ook donkerblauw en rood. Geen van de carrosseriekleuren brengt een meerprijs met zich mee. De velgen worden in Nederland altijd uitgevoerd in hoogglans zwart. Ook voor de interieuraankleding valt niets te kiezen: in Nederland krijg je altijd donkerbruin met zwarte lederen bekleding.

BYD Tang zelf samenstellen

Bij gebrek aan opties kost de ‘samengestelde’ BYD Tang dus nog steeds 73.300 euro, of 1.186 euro per maand als je hem via het merk zelf private leaset. Omdat BYD de Tang maar in één uitvoering levert, heeft het merk alvast een voorraadje kunnen aanleggen. Op moment van schrijven belooft het merk dat je al binnen twee weken met je nieuwe Tang op pad kunt gaan. Interesse gekregen? De configurator is te vinden op www.bydauto.nl.

De configurator van het merk is net zo eenvoudig als het uitvoeringenaanbod: meer dan de hierboven getoonde carrosseriekleuren is er van de auto niet te zien. Er is zelfs nauwelijks Europees persmateriaal. De hieronder getoonde exemplaren kunnen op detail van de Europese BYD Tang afwijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.