Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

BYD Tang zet Noors pilot-project voort

Het logo van het Chinese BYD prijkt in Nederland op tal van stadsbussen, maar het is een kwestie van tijd dat het ook op personenauto’s staat vermeld. Elders in Europa is het merk namelijk al actief. Zoals in Noorwegen, waar een zevenzitter wordt gelanceerd.

BYD is al jaren de Europese markt aan het analyseren voor zijn elektrische modellen. Het Chinese bedrijf wil overduidelijk zijn vleugels uitslaan en de wereld veroveren. In de Verenigde Staten zet het merk ook al zijn eerste stappen. In Europa heeft de autobouwer particuliere importeurs aangesteld en rijden de eerste producten al in bijvoorbeeld België en Noorwegen.

Tang

Voor het pilot-project in Noorwegen komt BYD nu met zijn eerste zevenpersoons SUV, de Tang. De auto is gebaseerd op het model dat we al kenden, maar na een facelift beschikt de SUV over extra zitplaatsen. De maximaal zeven inzittenden komen in het vierwielaangedreven model volgens de NEDC-meetmethode 505 km ver. Daartoe heeft de Tang een batterij met een capaciteit van 86,4 kWh aan boord. Komende zomer start de levering van het model.

Nederlandse markt

Of en wanneer BYD de Tang ook in Nederland gaat leveren, is niet bekend. De fabrikant wil in eerste instantie profiteren van de enorme vraag naar elektrische auto’s in Noorwegen. Mogelijk rolt het daarna zijn netwerk uit over landen waar elektro-auto’s zeer populair zijn. Of BYD dat met louter particuliere importeurs gaat doen, zoals het geval is in Noorwegen, is niet bekend.

Bladbatterij

BYD, wat staat voor Build Your Dream, bouwt tal van elektrische voertuigen, inclusief intern transport. Het bedrijf lanceerde onlangs zijn bladbatterij. Die is lichter en robuuster dan de huidige accu’s van elektrische auto’s, zo stelt het merk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.