Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Duivelse Ducati met Lamborghini-invloed helemaal uitverkocht

Wie door de relatief hoge temperaturen en overvloed aan zonnestralen van afgelopen week plotsklaps toch trek heeft in een nieuwe motorfiets, en wel in het bijzonder de Ducati Diavel 1260 Lamborghini, heeft dikke pech. De gelimiteerde serie van de opvallende tweewieler is allang uitverkocht.

Nul, niets, geen een, dat is hoeveel exemplaren er nog beschikbaar zijn van de Diavel, zo geeft Ducati aan. Dat betekent dat de Italiaanse motorfietsfabrikant 630 exemplaren van de snelle tweewieler heeft verkocht. De krachtpatser kwam in januari op de markt, al werd hij wel eerder voorgesteld. De levering van de Diavel – wat duivel betekent – is reeds van start gegaan. In Nederland zal de motorfiets ook op de weg te vinden zijn, maar met een wereldwijd productievolume van 630 exemplaren is het uiteraard een zeldzame verschijning.

Zusterliefde

Vanwaar slechts 630 stuks als de motorfiets binnen no-time was uitverkocht? Het oplagecijfer is een verwijzing naar zijn inspiratiebron. Zoals uit de naamgeving Ducati Diavel 1260 Lamborghini blijkt, is er een link met de Italiaanse sportwagenbouwer Lamborghini. De twee maken deel uit van hetzelfde concern, Audi om precies te zijn. Dat resulteert in een bijzondere aankleding van de Ducati Diavel 1260.

Electrum Gold en Gea Green

Naar aanleiding van de lancering van de Lamborghini Sian FKP37 hebben de ontwerpers van Lamborghini en Ducati de koppen bij elkaar gestoken. Gekozen is om elementen van de vierwieler in de tweewieler terug te laten keren. Het wielontwerp springt direct in het oog. De velg beschikt over Lamborghini’s bekende Y-signatuur en de kleurstelling (Oro Electrum) is identiek aan die van de sportwagen. Dat geldt ook voor de rest van de kleurstelling van de tweewielige duivel. Hij kleurt groen (Verde Gea), waarin ook het presentatiemodel van de Lamborghini Sian was gespoten. Voor de remklauwen houdt de fabrikant vast aan zijn eigen tint. Die zijn in Ducati Red uitgevoerd.

Y-motiefjes

Een andere verwijzing naar de sportwagen is de vorm van de uitlaat, de zeshoek. En op het zadel zijn Y-motiefjes aangebracht, welke je op de auto onder andere in het lichtontwerp en op de flanken terugziet. Verder zijn de cover van de uitlaatdemper, spoiler, centrale tankdop, spatborden, het dashboardcover en koplampframe van carbon gemaakt, een materiaal dat Lamborghini veelvuldig voor zijn Sian gebruikt. Optioneel levert Ducati bij de 220 kg wegende Diavel 1260 Lamborghini een exclusieve helm met speciale graphics, afgestemd op de motorfiets.

Lees verder onder de video

162 pk 1.3

De Italiaanse autobroer bouwt de Sian als coupé in een oplage van slechts 63 exemplaren, naast 19 Roadsters. Met 630 stuks verwijst Ducati naar dat oplagecijfer, zij het dat de tweewielerspecialist het tienvoudige aan motorfietsen met zijn 162 pk sterke 1,3-motor bouwt. Natuurlijk zijn alle Diavels individueel genummerd.

Prijskaartje Ducati Diavel 1260 Lamborghini

De aanwezigheid van het getal 63 valt op in de kleurstelling, een belangrijk nummer voor Lamborghini, dat in 1963 werd opgericht. Door dit aantal met tien te vermenigvuldigen, krijgen we de 630 genummerde eenheden die van dit motormodel zullen worden geproduceerd. De prijs van de uitverkochte Diavel 1260 Lamborghini bedroeg 39.990 euro. Een schijntje van het totaalbedrag dat de Sian kostte: 2.010.000 euro exclusief belastingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.