Autovisie
Autovisie Nieuws 25 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini kijkt naar open variant Sian

Lamborghini had geen moeite om 63 kopers voor zijn gelimiteerde Sian te vinden. Het telleurstellen van een deel van de geïnteresseerden was moeilijker. Maar de personen die naast de Sian grepen, kunnen nu in de herkansing. De Italiaanse sportwagenbouwer overweegt om ook met een open variant van de hypercar te komen.

Lamborghini Sián

De kans is erg groot dat Lamborghini de Sian Roadster gaat bouwen. Een van de betrokkenen gaf duidelijk aan dat de auto in ontwikkeling is. Echter, zolang het hoge woord er via het management niet uit is, bestaat de auto officieel niet. De persoon wilde ook niets kwijt over de dakconstructie van de auto. Het is de vraag of de auto überhaupt een dak krijgt. De Centenario Roadster moest het zonder doen. Aangezien de bezitters van hypercars alleen tijdens speciale gelegenheden met hun sportwagens rijden, rouwen de klanten niet om het ontbreken van een dak. Het is alleen praktisch wanneer het plotseling gaat regenen.

Lamborghini Sián

Drie previews wereldwijd

De kopers van de Sian hebben daar geen omkijken na, maar de kans is klein dat zij een regenbui opzoeken. De 63 stuks zullen gekoesterd worden. Niet iedereen mocht de coupé van Lamborghini kopen. Zo’n twee jaar terug werden de eerste Lamborghini-verzamelaars en -liefhebbers door de fabrikant benaderd om de auto te aanschouwen. Het zou gaan om meer dan 100 personen wereldwijd. Er waren drie previewlocaties, Italië, New York en Tokio. Alleen in Europa toonde Lamborghini zijn clientèle een schaalmodel op ware grootte. In Azië en Amerika presenteerde de fabrikant een modelauto in de schaal 1 op 3.

 

Selectie

Het management van Lamborghini heeft uiteindelijk de selectie van kopers gemaakt. Bezitters van een eerdere hypercar of model van het merk hadden een streepje voor. De fabrikant denkt de juiste keuze te hebben gemaakt, maar om te voorkomen dat er toch een verkeerde liefhebber is geselecteerd, moeten alle kopers een contract tekenen. In de overeenkomst staat dat de Sian niet binnen een bepaalde tijd mag worden doorverkocht. Logisch, gezien de wachtlijst. De gelukkige uitverkorene zou nog voordat de auto gebouwd is, al enkele tonnen of miljoenen winst kunnen maken op de auto.

Lamborghini Sián

Opvolger Aventador

Lamborghini start binnenkort de productie van de Sian. Het laatste exemplaar verlaat komend jaar de fabriek in Sant’Agata. Korte tijd later gaan de Italianen op dezelfde productielijn de opvolger van de Aventador bouwen. De Lamborghini Sien is geen voorproefje van de nieuweling. Tenminste, technisch wel maar wat het ontwerp aan gaat niet. De Sien staat op zichzelf. Designbaas Mitja Borkert heeft zich voor het model laten inspireren door de Countach uit de jaren zeventig en tachtig. Hij schetste het iconische Lamborghini-model om nog meer gevoel bij de sportwagen te krijgen. Tegelijkertijd liet hij zich voor de Sien inspireren door zijn grote hobby, motorfietsen. De stijl zal hij echter niet doorvoeren op de opvolger van de Aventador.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

video Lamborghini Centenario

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.