Autovisie
Autovisie Nieuws 5 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini Sian in Nederland gearriveerd. Dit is hem

We mogen als autoliefhebbers Lamborghini weer dankbaar zijn dat een van zijn gelimiteerde modellen toegewezen is aan een Nederlandse Lamborghini-verzamelaar. Na de Centenario staat er nu ook een Sian op Nederlands kenteken. Gegarandeerd dat ook de Minister van Financiën de Italiaanse sportwagenbouwer dankbaar is.

Met dank aan autospotters Jürgen en Sil konden de eerste meters van de Sian op Nederlands grondgebied worden vastgelegd. Niet alleen is de wegenbelasting al door vadertje Staat direct geïnd, er is ook al een fors bedrag aan luxebelasting voor de sportcoupé afgedragen. De strafbelasting door de Sian bedraagt liefst afgerond 130.000 euro. Jawel, dat is louter de BPM. Dan hebben we het nog niet over de tonnen (!) aan BTW. Het siert de gelukkige koper om de sportwagen ook op Nederlands kenteken te zetten. Dat betekent tevens dat we de Sian op de openbare weg te zien gaan krijgen, ondanks dat de nieuwprijs van de exclusieve Lamborghini 2,66 miljoen euro bedraagt.

Wachtlijst voor Sian

De prijs exclusief belastingen bedraagt 2.010.000 euro. Een bedrag dat door 63 wereldburgers moeiteloos werd opgehoest om een Sian te mógen aanschaffen. Al bij zijn onthulling in september 2019 was de sportcoupé al uitverkocht en lagen er op het bureau van de sportwagenfabrikant verschillende koopcontracten, voor het geval één van de 63 toegewezen kopers zich zou bedenken. Lamborghini kondigde kort daarna aan 19 extra exemplaren te bouwen, maar die hebben voor een hogere prijs helemaal geen dak.

Lamborghini Sian
Lamborghini Sian

Tweede few-off voor Nederland

Met de Sian is er een tweede ‘few-off Lamborghini’ op Nederlands grondgebied gearriveerd. In 2017 was de Italiaanse sportwagenbouwer zo aardig om de strikt gelimiteerde Centenario ook aan een Nederlander toe te kennen. Van die Centenario bouwde Lamborghini slechts 21 Coupés en 20 Roadsters. In Europa werden overigens meer open versies geleverd, dan Coupés wat de sportwagen nog exclusiever maakt. Sterker nog, van de sportwagen is er slechts één in de Benelux.

Naar buiten

De Nederlandse Sian is een van de eerste drie die Lamborghini in Europa afleverde. De sportwagen arriveerde eind februari bij dealer Lamborghini Leusden, waar de gesloten trailer de supercar direct in de werkplaats afleverde. Per gesloten trailer is de auto vervolgens naar de gelukkige koper gebracht. Hij maakte vandaag de eerste meters met zijn nieuwste aanwinst op Nederlands grondgebied.

De enige Lamborghini Centenario in de Benelux

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.