Autovisie
Autovisie Video 5 feb 2021

Dit is de Dallara Stradale in detail | Sjoerds Weetjes 224

Dallara kwam, zag en overwon tijdens de 2020-editie van de Autovisie Supertest. Maar voor wie Dallara nog steeds niet kent, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen uitvoerig aan je uit.

Dallara klinkt voor velen nieuw in de oren, het is helemaal geen nieuw merk. Het is een aloude fabrikant van racewagens en doet veel ontwikkelingswerk voor andere partijen. Wist je dat de bouw van Bugatti’s carbon fibre monocoque in handen van Dallara is? Voor de Alfa 4C en Maserati MC20 ondersteunde Dallara eveneens de bekende autobouwers. En nu komt er dus een sportwagen onder de naam Dallara. Waarom de auto er zo uitziet? Omdat de Italiaanse onderneming natuurlijk niet met zijn klanten wil concurreren.

Sjoerds Weetjes

In deze video legt Sjoerd je het verhaal achter de Dallara Stradale uit en hij stelt je de sportwagen voor. Want weet je dat het een drie-in-één is? Dat en meer in aflevering 224 van Sjoerds Weetjes.

Testoordeel Peter Kox

Tijdens de Supertest 2020 won de Dallara. Een van de vaste testrijders is endurancerijder Peter Kox. Dit is wat hij vindt van de Dallara Stradale: “Dit is een superleuke auto, maar het heeft wat mij betreft niks met een straatauto te maken. Het is allemaal redelijk veilig afgesteld. De achterkant ligt vast. Hoewel, als er wat temperatuur in de banden begint te komen, krijgen ze het wel wat lastiger. Het enige probleem vind ik de remmen. Het pedaal is vrij zacht voor een auto als deze. Het remgevoel is verder wel goed. De richtingverandering is echt heel goed. Er zijn bochten bij die ik voor de eerste keer bij de supertest vol gas kan nemen. Ik vond ’m in de regen best link, maar in het droog misschien juist iets te veilig. Als je dit vergelijkt met al dit soort auto’s, is het qua zitpositie, afwerking en kwaliteit wel echt top. Het is een auto die al met al zo goed is, dat je al snel meer vermogen wilt hebben.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.