Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Hier is de Lamborghini Sian Roadster

Lamborghini gunde slechts 63 wereldburgers de Sian Coupé. Wie misgreep kon in de herkansing, met de nadruk op kón. Want de nu gepresenteerde Sian Roadster is ook al geruime tijd uitverkocht.

De Italiaanse sportwagenbouwer gebruikte de IAA-autoshow afgelopen september voor het werelddebuut van zijn nieuwste limited edition supercar. Nadat de designbaas Mitja Bolkert het doek van de sportcoupé had afgetrokken, sprak Autovisie met hem. Op de vraag of er na de Coupé ook een roadster zou komen, reageerde de ontwerpchef: “We kijken er naar”. En zie hier wat het onderzoek heeft opgeleverd. Lamborghini introduceert vandaag de Sian Roadster. sian roadster lamborghini

Oplage slechts 19 stuks

Met de Sian Roadster stelt Lamborghini meer mensen teleur dan vorig jaar met de Sian Coupé. Van de open variant komen slechts 19 exemplaren beschikbaar. En net als bij de coupé zijn al die exemplaren al geruime tijd geleden vergeven.

Géén dak!

Het grote verschil tussen de Coupé en de Roadster is het open dak. Waar de Coupé een vast dak heeft, heeft de Sian Roadster zelfs helemaal geen dak. De gelimiteerde supercar volgt daarmee het voorbeeld van de voorlaatste few-off van het merk, de Centenario Roadster. Ook dat model heeft geen afneembaar dakpaneel of softtop. Je rijdt open of je rijdt niet.

Mocht je zowel de Sian Coupé, waarvan er twee naar Nederland komen, en de Sian Roadster hebben misgegrepen, dan is er altijd dit exemplaar nog…

Limited editions

Als basis voor de Sian en Sian Roadster dient de Aventador. De nieuwe gelimiteerde spercar licht een tipje van de sluier van de volgende generatie V12-sportwagen van het merk. De designtaal van de Sian is echter exclusief voor de limited Edition. Het gaat om het technische verhaal van de Sian, de hybride-aandrijflijn waarbij de V12-motor wordt ondersteund door elektrokracht. Het is niet de eerste keer dat Lamborghini een speciale editie uitbrengt, waarbij de techniek van het volgende topmodel reeds wordt gebruikt. Voorafgaande aan de Sian bracht Lamborghini de twee keer 40 Centenario’s (Coupé en Roadster), als we de one-off SC18 Alston voor een gefortuneerde klant even buiten beschouwing laten, en die sportwagen had bijvoorbeeld de aandrijflijn van de Aventador SVJ en de vierwielbesturing van de Aventador S. Verder terug in de geschiedenisboeken van Lamborghini staan als few-offs de Reventon (20 Coupés, 15 Roadsters) op basis van de Murciélago, de Aventador J (één exemplaar) en de Veneno (3 Coupés, 9 Roadsters). Binnenkort introduceert Lamborghini een volgende limited Edition. Er komt een track-auto aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.