Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 9 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie gezinsauto’s met Frans comfort voor € 7500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke comfortabele gezinswagen met Franse roots is een aanrader? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Je hoeft heus geen Francofiel te zijn om een Franse auto op waarde te schatten. Al zijn ze natuurlijk bij uitstek geschikt voor een lange rit richting het zuiden! Met deze vijfdeurs gezinsexemplaren houd je genoeg geld over voor een fraaie accommodatie.

Occasions: onze selectie voor Frans gezinscomfort

Citroën C4 (2017 – heden)

Deze generatie van de C4 biedt alles wat je verwacht van een Franse auto: veercomfort, fijne voorstoelen en een fraai interieur. Inclusief een acceptabele bagageruimte! Hij stuurt ook prettig en de 1.6-liter benzinemotor (1 op 13) is sterk genoeg. Bij de Citroën-dealer in Apeldoorn bieden ze voor € 7450 een mooie beige 1.6 ’Tendance’ (2011, 107.000 km)
te koop aan.

Oordeel van de wegenwacht

Exemplaren met een automatische transmissie schakelen soms niet, maar dat euvel schuilt in de remlichtschakelaar. De Wegenwacht kan dat tijdelijk verhelpen; voor dereparatie moet je echter naar de garage. Het komt ook voor dat de automaat niet uit de parkeerstand wil, of dat de elektrisch bediende handrem blijft ‘kleven’. Beide problemen kunnen ter plekken worden verholpen.

Citroën C4 (2017 – heden)

Peugeot 308 (2015 – 2019)

Deze Peugeot is een fijne, typisch Franse auto om te rijden. De nadruk ligt duidelijk op rijcomfort. Hij is prettig geveerd, net ruim genoeg voor vier volwassenen. De 308 is relatief zwaar, waardoor je het beste kunt kiezen voor een krachtige benzinemotor. De 120 pk sterke 1.6-liter (1 op 14) bijvoorbeeld. Bij een autobedrijf in Rotterdam staat een chique grijze 1.6 ’Sublime’ mét automaat (2011, 97.000 km) voor € 7450.

Oordeel van de wegenwacht

De waterpomp van sommige benzinemotoren weigert weleens, waardoor de motor heet kan lopen. De Wegenwacht kent een noodgreep om voorlopig door te kunnen rijden. Inwendige lekkage in de temperatuursensor maakt, dat koelvloeistof in de centrale computer terecht kan komen. De Peugeot stopt er dan mee, maar de Wegenwacht kent een noodreparatie.

Peugeot 308

Renault Mégane (2012 – 2018)

De Mégane vraagt wat gewenning. Zo staat het stuur niet recht en het dashboard is geen wonder van overzichtelijkheid. Hij is wel lekker ruim: met 405 liter veruit de grootste bagageruimte van dit drietal. De afstemming van het onderstel is wat steviger dan we van een Franse auto verwachten. We kiezen voor de witte 2.0 GT-Line, met automaat (2011, 105.000 km) bij een autobedrijf in Akkrum, voor € 7475.

Oordeel van de wegenwacht

Deze generatie Mégane is behoorlijk betrouwbaar. Wat nog weleens wil voorkomen, is dat de kabelboom slijt omdat deze te dicht langs de versnellingsbak loopt. De motor valt dan ineens stil. Met een noodreparatie en een nieuwe zekering maakt de Wegenwacht uw Renault weer rijdend. Later moet de boel in de garage definitief worden gerepareerd.

Renault Mégane (2012 – 2018)

Onze keuze

Juist in dit geval kiezen wij voor de meest Franse kandidaat van dit trio, de Citroën C4. Niet in de laatste plaats omdat het binnen ons budget het beste aanbod is!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.