Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuw Chinees automerk BYD komt naar Nederland

Chinese automerken zien we steeds meer op de Nederlandse automarkt, neem: MG, Lynk & Co. en Xpeng. Hier komt nu een nieuwe fabrikant bij: BYD (Build Your Dream).

Helemaal nieuw is BYD voor Nederland niet. Misschien ken je het merk al van verschillende stadsbussen. Wie naar Noorwegen op vakantie is geweest, heeft wellicht de BYD Tang ook al gespot.

BYD gaat samenwerking aan met Louwman

Maar het blijft niet bij Scandinavië. Het Chinese automerk gaat de samenwerking aan met Louwman Group. Een belangrijke stap voor uitrol van BYD naar de Nederlandse markt.

BYD Tang, Nederland, Chinees automerk, Louwman
(Afbeelding: Build Your Dream)

Michael Shu, General Manager en Managing Director, BYD Europe: “We zijn trots dat we onze reis met personenauto’s in Nederland mogen starten met zo’n ervaren en gerespecteerde partner. (..) We kijken er samen naar uit om onze gedeelde ambitie te realiseren: het stimuleren van elektrificatie en emissievrij vervoer in Nederland.”

Wat heb jij aan nog een (Chinees) automerk?

Leuk voor BYD en Louwman, maar waarom moeten potentiële Nederlandse kopers blij zijn met deze samenwerking? Allereerst is meer aanbod en dus meer keus (bijna) altijd fijn. Daarbij richt BYD zich op een segment van betaalbare auto’s, bijvoorbeeld de HAN, die qua specificaties en uitrustingsniveau niets moeten onderdoen voor modellen van Europese fabrikanten.

(Afbeelding: Build Your Dream)

Verder staat het Chinese merk bekend om de bladbatterij (blade battery). Dit zijn lichtere, kleinere en robuustere accu’s die bestaan uit verschillende laagjes. Hierdoor neemt een kWh tot 50 procent minder ruimte in vergeleken met een lithium-ion-batterij. Althans, dat claimt de fabrikant.

Een BYD bestellen in Nederland

Wanneer je de eerste BYD bij Louwman kan bestellen, is nog onduidelijk. Het dealerbedrijf geeft aan een ‘online first’-strategie te hanteren. Je kunt je auto dus volledig online bestellen. Er worden wel fysieke dealervestigingen geopend, allereerst in Amsterdam. Mits alles volgens planning verloopt, kan je hier dit jaar een eerste proefrit rijden. Deze eerste ritten zullen gereden worden met de Tang, het eerste model dat op de Nederlandse markt in de verkoop gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.