Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Nieuws 19 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Moet Tesla bang zijn voor deze BYD Seal?

Nee, BYD is niet zomaar het zoveelste Chinese automerk. Het zal net als die andere nieuwkomers nog wel flink moeten werken aan naamsbekendheid onder het grote publiek maar als je de naam Build Your Dreams maar vaak genoeg hardop uitspreekt blijft die vast beter hangen dan MG of Ayways. Ditmaal laat BYD de Seal zien!

Autokenners weten dat we hier binnen een jaar tijd kennismaken met alweer het vierde en vijfde model op de Nederlandse markt. Weet wel dat we in Europa overigens steeds een stapje achterlopen op de thuismarkt in China want daar rijdt BYD al langer rond.

BYD Seal, een nieuwe elektrische sedan in Nederland

Terug naar het Spanje van nu voor het debuut van de BYD Seal.  Het moet een dynamische sportieve sedan in het D-segment zijn stelt BYD. En die claim moet hij waarmaken met een zeer stijf platform dat zijn torsiebestendigheid voor een deel ontleent aan het geïntegreerde Cell-to-Body-accupakket dat met zijn aluminium honingraat structuur onbuigzaam is en lagere inbouw van het pakket mogelijk maakt.

Bij Tesla schrikken zien niet van de specificaties

Van de accucapaciteit van 82 kWh schrikken ze bij Tesla niet en ook de maximum laadsnelheid breekt met 150 kW geen records. De BYD Seal is of achterwielaangedreven en heeft dan 313 pk of is vierwielaangedreven waarbij er 530 pk verdeeld worden over voor en achteras. BYD gaat prat om hun torquevectoringsysteem dat ze ITAC noemen en waarmee ze door het vooruitkijken van alle systemen de koppelverdeling van de wielen proactief beter kunnen managen.

De Build Your Dreams Seal voelde zoals beloofd behoorlijk dynamisch aan. De zitruimte voor en achter is goed en de uitrusting lijkt weer rijk. Als de prijs en dus value-for-money net zo goed is als de BYD Atto 3 dan kwalificeert de Seal zich mogelijk ook gelijk als podiumkandidaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.