Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 20 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Is deze extreme offroad Volkswagen Golf R een moderne Country?

De Volkswagen Golf Country past goed in de moderne tijdsgeest. Overlanding, waarbij je auto’s ombouwt om moeilijk begaanbaar terrein in te duiken en daar zelfs te overnachten, is in trek. Maakt dat deze offroadversie van de Volkswagen Golf R tot de ideale overlander?

De stoere Golf komt ditmaal niet uit de koker van Volkswagen, maar uit die van offroadspecialist Delta4x4. Het bedrijf creëerde deze terreinversie van de hot hatch die net als de Volkswagen Golf Country zijn mannetje moet kunnen staan in onherbergzaam gebied.

Offroad met een Volkswagen Golf R

Om daarbij te helpen, staat deze Volkswagen Golf R 80 millimeter hoger op zijn poten. De standaard 19-inch wielen op de Golf R maken plaats voor 18-inch exemplaren, maar nu met grove terreinbanden.

Volkswagen Golf R Country offroad
(Afbeelding: Delta4x4)

Als de avond valt, verlichten de vijf verstralers op de motorkap de boel. Daarbij worden zij geholpen door de ledbar dak. Deze lamp deelt het dak met een imperiaal waarop je een reservewiel, rijplanken, een schep en jerrycans vindt.

Flink prijskaartje

De vage achtergrond van de foto’s verklapt al dat het hier nog om een conceptversie gaat. Als er genoeg animo voor is, wil Delta4x4 de offroadkit gaan ontwikkelen voor de Volkswagen Golf R. Het bedrijf wil dan 25 auto’s per jaar ombouwen. De kosten zijn helaas niet mals: geschat wordt dat de conversie zo’n 35.000 euro gaat kosten.

Volkswagen Golf R Country offroad
(Afbeelding: Delta4x4)

Een behoorlijk prijskaartje, en daarvoor moet je nog een Volkswagen Golf R aanschaffen. Nieuw kost de hot hatch je minimaal 81.240 euro, al kun je die prijs nog veel verder opkrikken. Voor dat geld kun je ook bijna dit offroadmonster kopen. Die heeft twee pk én twee cilinders meer.

Goedkoop offroaden in een Porsche Cayenne

Wie goedkoper wil offroaden, kan misschien eens kijken naar een Porsche Cayenne. Huh? Jazeker, met een beetje bloed, zweet en tranen is een eerste generatie Porsche Cayenne om te toveren tot schitterende overlander. Wij spraken in dit artikel met de Amerikaanse eigenaar van een wel heel extreem exemplaar.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.