Remco Slump
Remco Slump Nieuws 21 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

‘Aanraaktoetsen in het interieur zijn hartstikke stom!’, geeft Volkswagen toe

In deze tijd van grote infotainmentsystemen en aanraakgevoelige toetsen waarderen we fysieke knoppen steeds meer. Ze zijn vrijwel blindelings te vinden en dus een stuk veiliger onderweg. Volkswagen geeft dat nu ook toe.

Onder meer de Volkswagen Golf, ID.3 en ID.4 hebben haptische stuurbuttons en niet verlichte sliders, waarmee je bijvoorbeeld de temperatuur van de airco verandert. Die dingen zijn stom, weten wij al langer, maar nu weet VW-baas Thomas Schäfer dat ook.

Slecht voor de reputatie van Volkswagen

“[De knoppen] hebben flink wat schade aangericht [aan onze reputatie], aldus Schäfer in gesprek met Autocar. Daarom krijgen toekomstige VW’s eenvoudigere en functionelere interieurs.

Waarom deze Volkswagen-topman een taart naar zijn hoofd kreeg

Geen sliders en haptische stuurknopjes meer

De volgende generatie Tiguan is daarvoor de opmaat. Hij heeft nog steeds een groot touchscreen en weinige fysieke knoppen, maar neemt wel afscheid van de vermaledijde sliders en haptische stuurknopjes

‘Veel van onze klanten waren gefrustreerd’

Volkswagen zegt daarmee te luisteren naar kritiek van kopers. Schäfer: “Veel van onze klanten waren gefrustreerd terwijl ze niet gefrustreerd hadden moeten zijn. Dus hebben we veel tijd en moeite besteed aan het gebruiksvriendelijker maken van onze interieurs.”

Deze elektrische Volkswagen heeft tot 450 km bereik voor nog geen 25.000 euro

Volkswagen ID.2 wordt een belangrijke auto

“Ik denk dat het gelukt is. Jullie zullen het resultaat zien, helemaal vanaf het moment dat de ID.2 wordt geïntroduceerd. Daarna zullen onze auto’s weer helemaal top zijn.”

De ID.2 komt in 2025 op de markt en wordt een belangrijke auto voor Volkswagen: een EV met een prijs van minder dan 25.000 euro en een range van tot wel 450 kilometer. Autovisie nam afgelopen maart al een kijkje bij het prototype van de ID.2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.