Bart van den Acker
Bart van den Acker Occasions 8 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Bij deze ruime occasion van 10.000 euro krijg je veel voor je geld

Je budget is overzichtelijk, maar je hebt wel wensen als het om ruimte en comfort gaat. Tegenstrijdig? Nee hoor, je moet alleen tegen de trend in durven gaan. Grote middenklassers zijn ‘uit de mode’, juist daarom is daar heel veel voor deze occasions te zeggen.

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Autovisie selecteert wekelijks de drie beste occasions in een segment.

Occasion voor 10.000 euro

Ditmaal gaan we op zoek naar een ruime en leuke tweedehands auto voor maximaal 10.000 euro. Vandaag lichten we de tweede occasion uit. Vind je de Opel Insignia niets? Kijk dan naar de occasions van dinsdag en zaterdag.

Opel Insignia (2008 – 2017)

De Insignia kreeg om onduidelijke redenen nooit de waardering die hij verdiende. Bij zijn komst was het een mooie, modern gelijnde auto, met volop ruimte en comfort, een ideale ‘zakenauto’. Toch is het geen enorm succes geworden. Neem plaats achter het best moderne dashboard en geniet van de erg fijne stoelen. Vier volwassenen passen prima. De bagageruimte is met 500 liter inhoud ook niet echt ‘behelpen’.

Opel Insignia, occasion, occasions, 10.000 euro
(Afbeelding: Opel)

De vierdeurs sedan en vijfdeurs hatchback zijn uiterlijk bijna hetzelfde. De 1,4 liter Turbo is met 105 kW/141 pk sterk genoeg en rijdt grofweg 1 op 13. Er is redelijk wat aanbod, bij een autobedrijf in Gemert staat een grijze 1,4 ‘Business+’ Hatchback (2016, 153.000 km) voor 9.945 euro.

Waar moet je op letten bij de occasion?

De elektrisch bediende handrem wil wel eens niet loskomen, dat is een kleinigheidje, maar wel heel onhandig. Zwak punt in de benzinemotoren is de nokkenasversteller. De motor valt dan ineens stil en zodra weer wordt gestart, is een gierend geluid te horen. Dit is wel een kostbare reparatie, want ook de hele distributie moet meteen vernieuwd worden. De 1,4 liter motor kan ook zo maar stilvallen door een losse stekker aan de brandstofdrukregelaar. Dat is juist weer een kleinigheidje!

BMW neemt met 5-serie Touring (i5) afscheid van unieke feature

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.