Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Opel stopt dit jaar nog met productie Insignia

De Opel Insignia nadert zijn einde. Dat meldt het Duitse autoblad Automobilwoche. De productie in de hoofdfabriek van Opel in het Duitse Rüsselheim, wordt nog dit jaar gestaakt.

De Opel Insignia is al jarenlang het topmodel van het merk. Het model kende maar liefst 14 productiejaren van 2008 tot en met 2022. Hij is destijds compleet ontwikkeld door General Motors en dus niet door moederbedrijf Stellantis.

Stopzetting komt ten goede van een andere Opel

Een woordvoerder van het mega-concern Stellantis, bevestigde het nieuws over het topmodel van zijn dochterbedrijf. De Insignia heeft nog een paar maanden de tijd voordat de stekker er vroegtijdig uit wordt getrokken. Stellantis heeft nog altijd geen opvolger voor het topmodel van Opel aangekondigd, maar heeft wel bevestigd dat die er wel degelijk gaat komen. De toekomst van de Peugeot 508 – het andere Stellantis model in dit segment – loopt overigens niet parallel met het lot van de Insignia.

Opel Insignia GSi

Een van de redenen waarom de Insignia richting het eind van zijn Latijn loopt, is omdat de auto niet beschikbaar is met een geëlektrificeerde aandrijflijn, terwijl dat bij de nieuwe Opel Astra wél het geval is. Het is dan ook een logisch gevolg dat de Astra profiteert van het lot van zijn collega. De woordvoerder van Automobilwoche zegt er het volgende over: “De stopzetting van de Insignia met zijn niet elektrificeerbare platform bevordert de snellere opvoering van de Astra-productie.” Ook de DS4 zal positief gebruik maken van de gelegenheid.

Geen verrassing dat Insignia verdwijnt

Het is geen wonder dat de Opel uit het assortiment verdwijnt. Opel liet vorig jaar al weten dat het merk vanaf 2028 enkel nog CO-2-neutrale auto’s gaat produceren. Deze doelstelling behalen is met de huidige Insignia schier onmogelijk. Het GM Epsilon II-platform waarop de D-segmenter gebouwd is, laat elektrificatie immers niet toe.

De opvolger gaat er dus zoals gezegd komen. Het is echter de vraag hoe en wat het gaat worden. Vorig jaar liet de Duitse fabrikant naast de elektrificatie-doelstellingen ook weten dat de opvolger van de Insignia iets heel anders wordt. Nu we langzaam maar zeker richting 2028 gaan is het in ieder geval lastig om voor te stellen dat de nieuwe Insignia een andere aandrijflijn krijgt dan een elektrische.

Sjoerds Weetjes

Kijk onderstaande aflevering van Sjoerds Weetjes over de Opel Insignia Sports Tourer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.