Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 15 okt 2019

Volkswagen Golf 8 lekt opnieuw, interieur goed zichtbaar

Het duurt nog minder dan twee weken voordat de Volkswagen Golf 8 officieel aan de wereld getoond wordt. Maar voor die tijd weet iedereen al hoe hij eruitziet. De auto lekt nu voor de zoveelste keer het internet op. Deze keer met redelijk scherpe foto’s.

Spionage foto Volkswagen Golf 8

Begin augustus lieten we u al weten dat de Volkswagen Golf 8 relatief duidelijk in beeld was vastgelegd. Tijdens een shoot voor een vermoedelijke reclamespot wist een spionagefotograaf de nieuwe middenklasser te betrappen. Nu, met nog maar negen dagen te gaan voor de officiële lancering, laat de Golf zich weer zien. De foto’s lijken via het Franse World Scoop Forum op het wereldwijde web verspreid te zijn.

Interieur

Het lijkt erop dat de gesnapte Golf 8 bij een dealer geparkeerd staat. Behalve dat de foto’s relatief scherp zijn, laten ze ook iets zien wat we nog niet eerder zagen: het interieur. Daarbij valt op dat Volkswagen het dashboard van de auto ingrijpend veranderd heeft en hierin een aantal flinke schermen heeft geplaatst. En dat komt ietwat onverwacht, want Volkswagen liet eerder weten dat dit soort onderdelen bij de introductie niet beschikbaar zouden zijn. De fabrikant had te maken met softwareproblemen, waardoor de digitale elementen pas later zouden komen. De stoelen zijn helaas bedekt met papier en dus niet goed te zien.

Aan de buitenkant van de auto nemen we sinds het lek in augustus geen verschillen waar. Wel is duidelijker op te maken dat de grille strakker is vormgegeven en dat de voorbumper meerdere lamellen bevat. Ook zien we nu voor het eerst het nieuwe Volkswagen-logo goed op de Golf.

Interieur Golf 8

De autofabrikant uit Wolfsburg is van plan om de Volkswagen Golf 8 op 24 oktober 2019 aan de wereld te presenteren. Of de mild-hybride-variant dan ook al getoond wordt, is nog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.