Autovisie
Autovisie Nieuws 15 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe technieken Volkswagen Golf 8 komen door problemen later

Wat een domper voor Volkswagen. Heeft het de volgende generatie Golf rondom een compleet ‘gedigitaliseerd’ interieur ontwikkeld, zijn er tal van elektronica en software problemen, waardoor tal van fonkelnieuwe functies bij de marktintroductie niet beschikbaar zijn.

Volkswagen Golf 8

Volkswagen spreekt van een evolutie op het gebied van het exterieurdesign, maar van een revolutie als het om het interieur gaat. De designafdeling heeft tezamen met de binnenhuisarchitecten van de Golf 8 vrijwel alle tijd en moeite in het leefcompartiment van de middenklasser gestoken. Het merk wil met de Golf 8 nieuwe maatstaven in het Golf-segment, zoals de middenklasse door de populariteit van Volkswagens model wordt genoemd, zetten. Tal van knoppen zijn vervangen door tiptoetsen of kennen een swipe-functie, terwijl het instrumentarium een digitaal display wordt en alle info- en entertainment op een tweede scherm centraal op het dashboard wordt weergegeven. Volkswagen is apetrots op het ontwerp en de functionaliteiten.

Volkswagen Golf 8

Marktintroductie Golf 8

Des te groter is de frustratie binnen het merk dat er software- en elektronicaproblemen zijn. Volkswagen zou de Golf in eerste instantie in juni in productie nemen, maar de marktintroductie is uitgesteld tot eind van het jaar. Zodoende zullen dit jaar slechts 10.000 stuks worden gebouwd in plaats van de beoogde 80.000, zoals het Duitse magazine Spiegel eerder ontdekte. Het autovakblad Automobilwoche geeft nu aan dat Volkswagen ervoor kiest om de lancering van de hatchback niet nog verder te vertragen en de eerste exemplaren van de Golf in een eenvoudigere aankleding uit te brengen. De nieuwe elektronische technieken komen later beschikbaar.

LEES OOK: VOLKSWAGEN GOLF 8 VERTRAAGD

Volkswagen Golf 8 GTE

Ook voor Volkswagen ID.

Volgens Automobilwoche kent ook de elektrische aangedreven ID problemen. Het vakblad bericht dat de auto’s die eind dit jaar de fabriek in Zwickau verlaten een basisniveau hebben. Later worden continu software-updates doorgevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.