Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 8 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Toyota maakt jaren 80 pick-up camper van haar Tacoma

Toyota laat op de SEMA Show in Las Vegas een nieuw concept zien. De Japanners maken van de Tacoma TRD Sport pick-up een camper die de naam ‘Tacozilla’ draagt.

Zo’n camperopbouw op een pick-up zie je wel vaker, helemaal in Amerika waar Ford F-150’s en Doge Ram’s de brede highways vervuilen. Toch is de Tacozilla meer een echte kampeerwagen dan een pick-up met woonruimte in zijn laadbak.

Geen opbouw maar een echte camper

Er is dan ook geen module in de laadbak geschoven, maar Toyota heeft daadwerkelijk een camper gebouwd op de basis van de Tacoma. De woonmodule is permanent en heeft een tweepersoonsbed, twee banken, een eettafel, een keukenblok en zelfs een complete badkamer met douche en toilet aan boord.

Hoewel het ontwerp er aan de binnenkant van de camper eenvoudig maar modern uitziet, geeft Toyota met het exterieurdesign een knipoog naar de kampeerwagens van de jaren 70 en 80. Dit is te zien aan de gekleurde strepen op het koetswerk.

Toyota knipoogt naar de jaren 70 en 80

Het lijkt alsof deze kleuren de Duitse vlag vormen, maar Toyota heeft dit niet gedaan omdat de Duitse camperfabrikant Bischofberger in de jaren 70 en 80 naast VW T2 en T3’s ook veel Toyota’s ombouwde. Wat zwart lijkt is eigenlijk een donkere tint bruin. Hiermee draagt de camper dezelfde kleuren als de Japans-Amerikaanse Toyota Chinook uit de jaren 70-80 en heeft het dus niets met onze oosterburen te maken.

(Afbeelding: Toyota)

Naast een leuke retro-camper is de Tacozilla volgens Toyota ook een goede offroader, het is immers een TRD. Naast dikke offroad banden, aluminium bodembeschermers en een snorkel, bevindt zich onderaan de neus een lier. Daarnaast staat de Tacozilla, met dank aan de TRD Sport veren en schokdempers, ongeveer 5 centimeter hoger op zijn pootjes dan de standaard Tacoma.

Schijn bedriegt, deze Nederlandse Ferrari’s zijn eigenlijk Toyota’s

Toyota presenteert de camper als een conceptmodel. Of je uiteindelijk ook echt in de wildernis kan gaan kamperen met de Tacozilla is nog de vraag.

(Afbeelding: Toyota)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.