Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De Loki Basecamp Icarus is een ultieme offroad-camper

Van jouw Ford F-serie, Toyota Tundra, Dodge RAM, GMC Sierra of Chevy Silverado is een brute offroad-camper te maken. Het bedrijf Loki Basecamp brengt een nieuwe opbouw op de markt waardoor je in jouw truck kunt kamperen midden in de natuur.

De ‘bak’ is gemaakt van glasvezel en goed geïsoleerd zodat hij comfortabel in de winter en zomer te gebruiken is. Voor de echt koude of warme nachten is er verwarming en airconditioning aanwezig.

In de Loki Basecamp Icarus zit je nooit zonder elekticiteit

Maar de camper biedt nog veel meer. Zo kunnen kopers kiezen voor 300 watt aan zonnepanelen op het dak, een 600 Ah accupakket en een 2000 watt omvormer.

Naast alle snufjes om in de wildernis toch je telefoon op te kunnen laden, is er ook aan echt belangrijke zaken gedacht. Zo beschikt de opbouw over een kookplaat, koelkast en een uitneembare binnendouche en toilet.

Een offroad-camper met alles aan boord

Hoewel het niet echt een grote cabine is, biedt het bed van 150 x 196 cm genoeg slaapplek voor twee personen. Aan de achterklep is een luifel aan te sluiten waardoor je de leefruimte vergroot.

De Loki Basecamp Icarus, offroad-camper
(Afbeelding: Loki Basecamp)

Om extra spullen mee te nemen, zit er op het dak een soort imperiaal. Hier kun je bij komen middels het laddertje aan de achterkant van de camper. Aan deze achterzijde vinden we ook een reservewiel.

Drie maal inspiratie voor jouw perfecte en unieke camper

Hoewel de camper dus van alle benodigdheden is voorzien, is hij echt gemaakt voor avonturiers die niet bang zijn voor een beetje modder.

Je hebt een Amerikaanse truck nodig

De Loki Basecamp Icarus is daarentegen geen goedkope kampeeroptie. De opbouw begint bij 69.000 dollar (zo’n 58.896 euro). Dit is exclusief de Amerikaanse truck. De auto’s waarvoor de opbouw is gemaakt worden standaard allemaal niet in Nederland geleverd. Er zijn bedrijven die de zware auto’s uit Amerika importeren, maar je kunt natuurlijk ook zoeken naar een tweedehandsje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.