Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Van echt, naar videogame, naar echt: Ford F-150 Rocket League Edition

Een bijzondere bezienswaardigheid op de Chicago Auto Show: de Ford F-150 Rocket League Edition. De pick-up truck is van een populaire videogame tot leven gebracht, al hoef je niet te verwachten hiermee op de openbare weg te rijden.

Rocket League is een populaire videogame waarin gamers met verschillende soorten auto’s een potje voetbal spelen. Dat is wat kort door de bocht, omdat je bij dat voetballen met je auto tegen de bal aan beukt om te scoren, maar daarbij kan je middels boost ook de lucht in. Daarbij is een aantal auto’s te gebruiken die ontworpen zijn door de makers van de game zelf. Maar hier en daar gaan zij ook een samenwerking aan met autofabrikanten – en organisaties. Zo is het dus mogelijk om in een Nissan Skyline GTR, met alle Formule 1-auto’s van dit seizoen of de McLaren 570S te rijden.

F-150

Een van de andere auto’s die dit jaar toegevoegd werd, is de Ford F-150. Deze was slechts korte tijd beschikbaar – en moest tegen betaling gehaald worden – en was uiteraard wat aangepast om wat meer op te vallen in de game. Zo was de reusachtige pick-up voorzien van een lichtblauwe laklaag met wat gifgroene accenten. Daar kon je dan nog wat opvallendere stickers op plakken.

Van echt – naar videogame – naar echt

Dat een auto uit het echt naar een game geïmporteerd wordt, gebeurt wel vaker. Kijk maar naar racegames als Forza Motorsport of Gran Turismo, of voor de simracers iRacing. Maar dat de auto dan van de echte wereld naar de videogame en dan weer terug naar het echt keert, gebeurt niet vaak. Tot nu.

Ford heeft namelijk deze F-150 Rocket League Edition tot leven gebracht en meegenomen naar de Chicago Auto Show, die nu gewoon doorgang kan vinden. Samen met de ontwikkelaar van de populaire videogame, Psyonix, heeft Ford gewerkt aan dit project.

Ford pakt flink uit

Zoals op de foto te zien is, hebben ze flink op de details gelet. Met name in de laadruimte zijn de belangrijkere onderdelen van de game terug te vinden. Deze raketbooster moet je in de game het vermogen geven om te kunnen vliegen en zo je tegenstander te vernederen met een wereldgoal. De truck is op 37-inch banden gezet, is voorzien van een ‘donderflair’ en raketopeningen in de achterlichten.

Mocht je als enthousiasteling van Rocket League of Ford nou denken; die F-150 wil ik, dan is er helaas slecht nieuws. De truck is enkel gemaakt voor de display. Maar als je ‘m tegenkomt kan je niets anders dan genieten van deze opvallende verschijning, die waarschijnlijk een hoop jongensdromen van nu tot leven brengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.