Remco Slump
Remco Slump Nieuws 7 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Bij de vernieuwde Ford Puma draait het om het innerlijk

Tachtig procent van de mensen vindt het innerlijk van een partner belangrijker dan het uiterlijk. Dus is het maar goed dat de vernieuwde Ford Puma daar zoveel aandacht aan heeft besteed.

Het is onze plicht om ook de uiterlijke wijzigingen even mee te pakken, dus laten we daarmee beginnen. Zoals dat hoort bij een facelift is de indeling van de lichtunits aangepast (optioneel zijn nu matrix-led-koplampen leverbaar) en is er geschaafd aan de bumpers.

Nieuw interieur Ford Puma

Het belangrijkste nieuws vinden we echter in de cabine, waar Ford een compleet ander dashboard heeft gemonteerd. Het is nogal een hoekig geheel geworden, met een digitaal instrumentarium dat zelfs ietsje groter is dan het infotainmentscherm.

Ford Puma
(Afbeelding: Ford)

In plaats van Sync 3-software draait er nu Sync 4-programmatuur op, dat onder meer Android Auto, Apple CarPlay en Amazon Alexa ondersteunt.

Ford Puma
(Afbeelding: Ford)

Voor de bediening van de airco zijn geen fysieke knoppen meer beschikbaar. Zo goed als alles wordt nu via het touchscreen aangestuurd.

Twee motorvarianten

Onderhuids verandert er niet veel. Er zijn in Nederland twee motorvarianten van de Puma leverbaar, de 1.0 EcoBoost met mild-hybridetechniek (125 pk of 170 pk).

Ford Puma
(Afbeelding: Ford)

Elektrische Ford Puma

Later dit jaar onthult Ford een volledig elektrische Puma, die Gen-E gaat heten. Er zijn nog geen specs van het model bekend, maar we gaan uit van een actieradius van iets meer dan 400 kilometer.

Kleinst leverbare model

De Puma is na het verscheiden van de Fiesta de kleinste Ford in Nederland. Sowieso is het modellengamma van het merk wat uitgedund. In de prijslijst staan alleen nog de Focus, Kuga, Mustang Mach-e en Explorer.

Ford Puma
(Afbeelding: Ford)
Ford Puma
(Afbeelding: Ford)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.