Autovisie
Autovisie Nieuws 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Van Ford Puma komt elektrische variant

De Mustang Mach-e ontwikkelde Ford vanaf de basis als volledig elektrisch aangedreven model, maar de Amerikaanse autobouwer zal ook multi-energie-modellen uitbrengen. Binnen de personenautoafdeling van het merk zal de Puma de eerstvolgende zijn.

Ford kondigt vandaag de komst van een elektrische Puma aan. De compacte SUV met elektro-aandrijflijn moet in 2024 op de markt komen. Details over de elektrische aandrijflijn of het concept van de auto geeft het concern nog niet prijs. Het bedrijf beperkt zich puur tot de aankondiging. De bouw van de elektrische B-SUV heeft in Roemenië plaats, waar de Amerikanen wat veranderingen doorvoeren om de bouw van het mode mogelijk maken.

Puma nu als Mild Hybrid

Ford levert op dit moment de Puma op de Nederlandse markt met twee aandrijflijnen, die voor een aanbod van drie motorversies zorgt. Als topmodel beschikt de Puma over een 1,5 liter driecilinder benzinemotor. Het blok is dankzij een turbo goed voor 200 pk. Daarnaast staat een 1,0 liter driecilinder op de prijslijst. Deze door Ford als Hybrid-aangeduide versie heeft een 48V-boordsysteem, wat hem tot een Mild Hybrid maakt. Hij is er met 125 en 155 pk. De elektrische versie komt naast het bestaande aanbod, te meer de markt niet in een keer overschakelt op elektrische aandrijving.

Ford Puma (2019) walk-around – VIDEO

Voor de Puma EV moet Ford de B-SUV op tal van punten aanpassen, maar de verwachting is dat de ingrepen niet extreem groot zijn. De Puma beschikt toevallig over een heel grote uitsparing onder de bagageruimte. Ongetwijfeld offeren de techneuten die ruimte op om een deel van de technische componenten in onder te brengen. Voor de Mild Hybrid plaatst Ford reeds enkele onderdelen boven de achteras.

In 2030 volledig elektrisch

De Puma EV maakt deel uit van Fords weg richting een volledig elektrisch aangedreven modellengamma voor de Europese markt. In 2030 wil de fabrikant alleen nog elektromodellen aanbieden, vanaf 2035 ook louter elektrische bedrijfswagens. Al in 2025 moet van de Europese afzet zo’n 600.000 stuks minimaal een door een elektromotor worden aangedreven.

Volkswagen-techniek voor elektro-SUV

Zoals bekend brengt Ford komend jaar een tweede model dat louter als elektrische auto op de markt komt. Dat wordt een SUV in het C-segment. De fabrikant maakt voor het model gebruik van Volkswagen-techniek. Van de Duitse autobouwer wordt namelijk het zogeheten MEB-platform betrokken, dat Volkswagen zelf voor onder andere de ID.3 en ID.4 gebruikt. Ford geeft de architectuur een eigen omhulsel, een SUV. Ook zal Ford de auto zelf bouwen. Daartoe wordt de fabriek in Keulen omgebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.