Tijl Scheer
Tijl Scheer Extra 26 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Door deze video’s word je een echte Ford-kenner

Ford is een merk dat in de harten van autoliefhebbers zit. Wil je er alles over weten? Met deze video’s kom je een hel eind.

De valse start van de Ford Focus C-Max

Ford bedacht een aantal trucjes om de concurrentie te slim af te zijn binnen het MPV-aanbod. De C-Max was ermee uitgerust, maar wat deze zijn? Dat vertelt Sjoerd van Bilsen je.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Hoe falende Mustang resulteerde in spectaculaire Ford GT

De Ford GT40 is een icoon en behoeft totaal geen introductie. Welke autoliefhebber kent de lage racewagen na zijn meerdere overwinningen op Le Mans niet? Vijftig jaar later wilde Ford opnieuw racen op Le Mans, maar met welke auto?

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Zo komt Fords elektro-SUV aan de naam Mustang

Het was nooit de intentie van Ford om zijn eerste volledig als elektrische auto ontwikkelde model onder het label Mustang te hangen. Hoe dat dan toch is gebeurd, dat legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in aflevering 187 van Sjoerds Weetjes.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

De Ford GT (2003) kwam er niet zomaar

Na het eclatante succes van de Ford GT40 op Le Mans in 1966 ondernamen verschillende ontwerpers pogingen om een moderne versie van de racewagen uit te brengen. Slechts één model schopte het tot productiemodel, de GT.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Alles over de Ford Mustang Bullitt (2018)

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van filmklassieker Bullitt introduceerde Ford een speciale editie van de Mustang. Tsja, dat doe je als je destijds een van de hoofdrollen in de film vertolkte. Maar Ford mag niet zomaar de naam Bullitt achter Mustang plakken.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.