Autovisie
Autovisie Video 30 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

90-jarige koopt exclusieve Ford GT Heritage Edition, dit is hem!

Nederland is weer een Ford GT rijker. Vandaag werd in Zaandam bij de Ford-dealer het officieel derde exemplaar voor de Nederlandse markt gepresenteerd. Het betreft de speciale Heritage Edition.

Voor een Ford GT kom je niet zomaar in aanmerking, zelfs niet als je een officiële Ford-dealer bent. Dat blijkt, want de gelukkige koper van de Amerikaanse supercar is Henk Dekker van de gelijknamige Autogroep. Hij vertegenwoordigt al decennialang het merk met de blauwe ovaal. Maar toen Ford aankondigde de GT in productie te nemen, werd de heer Dekker door de autobouwer afgewezen. Daarna nog een keer. Pas bij de laatste ronde, waarbij Ford 350 van de laatste exemplaren uit een gelimiteerde reeks van 1350 stuks had te verdelen, werd de heer Dekker geselecteerd. En zo duurder het meer dan vier jaar voordat de negentig jaar oude heer Dekker eindelijk zijn langgekoesterde droom in vervulling kon laten gaan.

 

 

Ford GT Heritage
De heer Dekker naast zijn nieuwe aanwinst Noel van Bilsen

Officiële onthulling

De speciale GT werd afgelopen week in het geheim in Zaandam bij de Ford Store afgeleverd. Al het personeel mocht het heuglijke moment van aflevering bijwonen en foto’s maken was geen probleem, zolang de medewerkers de aankomst van de sportwagen niet wereldkundig zouden maken. Tot vandaag. De GT werd officieel onthuld in de showroom te Zaandam. Vergezeld van een brute Mustang Shelby GT500, de Amerikaanse Bronco, een prachtige remake van de aloude GT40 en de eveneens bijzondere GT ter gelegenheid van 100 jaar Ford uit 2003 schitterde de allernieuwste GT op zijn Ford-blauwe podium.

Zo kocht je een Ford GT

Autovisie was bij de onthulling aanwezig. Redacteur Sjoerd van Bilsen stelt de GT in zijn bijzondere Heritage Edition-aankleding aan je voor. Hij legt uit waarom de heer Dekker koos voor de supercar, waarom specifiek voor deze aankleding is gekozen en wat de GT zo uniek maakt. Wil je weten wat je moest doen om een Ford GT te bemachtigen, klik dan hier. Sjoerd vertelt je in deze video het aankoopproces. Hoewel er verschillende Nederlanders zich voor een GT inschreven, zijn er tot nu toe een handvol exemplaren aan Nederlanders geleverd. Drie daarvan zijn rechtstreeks in Nederland overhandigd. Ford GT Heritage

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.