Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 18 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Orderboeken Ford GT later dit jaar weer open

In het derde kwartaal van dit jaar heropent Ford de orderboeken voor de GT. Volgend jaar gaat de Amerikaanse supersportwagen zijn derde productiejaar in. In totaal worden er duizend Ford GT’s gebouwd. Daarvan zijn nog tweehonderdvijftig te vergeven.

ford_gt_67_heritage_edition

Toen Ford de GT aankondigde hebben ruim 6500 mensen aangegeven er een te willen kopen. Ford heeft in eerste instantie vijfhonderd geselecteerd en later nog eens tweehonderdvijftig. Volgens Motor Authority zijn de GT’s die in 2020 gebouwd gaan worden nog niet toegewezen. Daarom opent Ford later dit jaar weer het applicatieproces. Niet alleen voor nieuwe geïnteresseerden, maar ook voor mensen die zich al hadden aangemeld, maar nog geen toewijzing hebben gekregen. Waarom Ford niet gewoon tweehonderdvijftig namen uit die eerste 6500 pakt, is niet bekend.

Youtube-video van 60 seconden

Ford is wederom op zoek naar kopers met een bestaande connectie met het merk of met een enorme schare volgers op sociale media. GT-eigenaren moeten als het ware ambassadeurs zijn voor de Amerikaanse fabrikant. Ze moeten een behoorlijke vragenlijst invullen om in aanmerking te kunnen komen voor de 656 pk sterke supersportwagen en mogen ook (het hoeft niet) een video van 60 seconden uploaden op bijvoorbeeld Youtube waarin ze uitleggen waarom nou juist zij een GT moeten krijgen.

Gulf-kleuren

Slimme rijkaards melden zich gelijk aan voor de Ford GT Heritage Edition. In 2017 was er een (zwart met witte strepen), in 2018 was er een (rood met witte strepen) en waarschijnlijk komt er in 2019 weer een. De Ford GT40 heeft immers Le Mans vier keer achter elkaar gewonnen. De 2017- en 2018-versie van de Heritage Edition waren in de kleuren van de Le Mans-winnaars uit 1966 en 1967 uitgevoerd. De winnende GT40 in 1968 had de beroemde Gulf-kleuren, dus we kunnen wel raden dat de Ford GT Heritage Edition 2019 blauw en oranje gaat zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.