Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Alpina B4 Gran Coupe gespot

Het moederbedrijf van Alpina mag dan de rechten op het automerk hebben verkocht aan BMW, dat weerhoudt de Duitsers er niet van om nog een model aan het gamma toe te voegen. Het bedrijf voegt de B4 Gran Coupe toe aan het assortiment. Deze is onlangs gespot zonder camouflage.

Geen camouflage

Via de website Motor1.com krijgen we de opgevoerde 4-serie in al zijn pracht en praal te zien. Zonder camouflage wel te verstaan. Alpina zal hoogstwaarschijnlijk dezelfde krachtbron onder de motorkap leggen die BMW gebruikt bij de M3 en M4, namelijk de S58 motor die 456 pk levert. Alpina zal zoals altijd echter de focus wat meer op luxe leggen in plaats van puur het prestatieniveau. Daarom zien we in de foto’s van Motor1.com ook een relatief ‘bescheiden’ uiterlijk ten opzichte van de M4.

Niet het eindresultaat

Op de foto’s is het zichtbaar dat dit model de enige 4 Serie Gran Coupé wordt met vier uitlaateindstukken. Bovendien kunnen we daaraan zien dat het exemplaar nog niet de uiteindelijke versie is. De gaten om de uitlaatpijpen heen zien er namelijk uit alsof ze zijn uitgeknipt met een heggenschaar.

Daarnaast laat een teaser die Alpina afgelopen zaterdag de wereld in slingerde, zien dat de B4 Gran Coupe met een subtiele spoiler komt. Iets wat de recent gespotte versie niet heeft.

BMW koopt merk Alpina

Naast eerder de rechten op de namen Rolls-Royce en John Cooper Works te hebben gekocht, is nu ook Alpina door BMW in gelijfd. Volgens BMW zal deze aankoop leiden tot ‘meer diversiteit aan luxevoertuigen’. Deze ontwikkeling zal van Alpina een toekomstbestendiger bedrijf moeten maken. Naar eigen zeggen heeft Alpina het lastig om te voldoen aan de steeds strenger wordende regelgeving omtrent emissies en technologie op het gebied van rijassistentie. Op deze manier kan Alpina deels meeliften op de expertise van BMW. In ieder geval tot 2025 verandert er voor voor het bedrijf vrijwel niets. Tot die tijd blijven ze in Buchloe klaarblijkelijk nog op dezelfde voet verdergaan.

BMW-familie wordt uitgebreid met merk Alpina

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.