Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin Valkyrie verliest zijn dak, maar niet zijn huilende V12

Aston Martin lanceert met de Valkyrie een extreme hypercar voor de straat. Van dit model, waarvan binnenkort de levering start, wordt nu een Spider-versie gebouwd. Wie wil dié versie niet? Het gejank van de hoogtoerige V12-motor laat je trommelvliezen nog harder trillen.

De Engelse hybride wordt een soort ‘Targa’ met een uitneembaar dakpaneel. Het verwijderen kan als de, nu naar voren scharnierende, deuren open staan.

Meer downforce, betere aerodynamica maar dezelfde uitstraling

Buiten het dak en het noodzakelijk aanpassen van de deuren, verandert de Aston Martin Valkyrie Spider weinig ten opzichte van het ‘normale’ model. De aerodynamica en downforce (1.400 kilogram bij 240 kilometer per uur) zijn verbeterd, maar echt grote uiterlijke wijzigingen blijven uit.

Aston Martin Valkyrie Spider
(Afbeelding: Aston Martin) (Afbeelding: Aston Martin)

De exoot houdt ook dezelfde hybride aandrijflijn, al wordt deze wel iets krachtiger. De hoogmoedige V12 met een slagvolume van 6,5 liter levert samen met de elektromotor een absurde 1.155 pk.

Luister naar de huil van de Aston Martin Valkyrie!

De Spider haalt met dak open een topsnelheid van 330+ kilometer per uur. Met gesloten koets kan hij meer dan 350 kilometer in een uur afleggen. De nul-naar-honderd-tijd laat de fabrikant nog niet weten, maar deze zal rond de 2,5 seconden liggen.

Aston Martin levert ook de Valkyrie Spider in beperkte oplage

Ook deze Valkyrie wordt in beperkte oplage gebouwd. In totaal verlaten 85 exemplaren de Engelse fabriek. De Spider is nog niet productierijp en de ontwikkeling van het model is nog aan de gang. In de tweede helft van volgend jaar verwacht Aston Martin de eerste Valkyrie Spider uit te leveren. De levering van de Coupé is dan al een klein jaar onderweg.

Max Verstappen, rijkste van Nederland, Formule 1, quote 500
(Afbeelding: Aston Martin)

De prijs van de extreme hypercar is nog onbekend, maar is naar verwachting nog hoger dan van de al uitgeleverde Valkyrie. De ‘normale’ Valkyrie kostte al zo’n 3 miljoen euro exclusief belastingen. Met zo’n exorbitant prijskaartje en het beperkte aanbod kunnen slechts enkele geluksvogels de auto aan hun wagenpark toevoegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.