Autovisie
Autovisie Nieuws 2 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Kleurrijke Porsche 911 Targa Heritage Design Edition is de eerste

Terwijl de eerste kopers van de nieuwste generatie Porsche 911 Targa in de wachtruimte zitten, komt Porsche al met een speciale editie. Onder de noemer Targa Heritage Design Edition introduceert de sportwagenbouwer echter niet alleen een actiemodel van de Targa. Het is het startpunt van een speciale reeks gelimiteerde edities.

Uit die lijn bijt de 911 Targa Heritage Design Edition de spits af. Hij komt er in een oplage van slechts 992 stuks wereldwijd en is in meerdere aankledingsuitvoeringen. Met het model verwijst Porsche terug op zijn rijke historie als sportwagenbouwer. De basis voor de Targa Heritage Design Edition wordt gelegd door versies en types uit de jaren vijftig en zestig, maar de Duitsers zullen later ook een link leggen met bijzondere modellen uit de jaren zeventig en tachtig.

Vier speciale 911’s

In totaal komen er vier verschillende types onder het ‘Heritage Design Edition’-label. Welke dat zijn, is overigens nog niet bekend. Vast staat dat het niet allemaal 911 Targa’s zijn. Voor de duidelijkheid: de 911 Speedster behoort niet tot dit kwartet. Van de open tweezitter was een Heritage Design Package verkrijgbaar. Wellicht zijn de namen verwarrend.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition Package

Cherry Metallic

Verzamel ze dus alle vier, te beginnen met de 911 Targa Heritage Design Edition. Hij biedt hoofdzakelijk een specifieke aankleding. Verantwoordelijk voor de keuze van de afwerking en aankleding is Porsches personaliseringsafdeling Exclusive. Voor de eerste uitvoering hebben de heren uit Stuttgart zich laten inspireren door de klassieke 356. Kenmerkend zijn de Cherry Metallic-carrosseriekleur met op de voorschermen witte stickers, op de flanken een grote startnummer met naar keuze een getal van 0 tot 99, de witte Porsche-aanduiding aan de onderzijde van de flanken en een badge op de achterste grille.

Meerdere kleuren

Porsche zet de 911 Targa Heritage Design Edition op 20- en 21-inch (vóór en achter) wielen in Carrera Exclusive-design. Op de rolbeugel en achterzijde plakt het merk goudkleurige emblemen, die doen denken aan de logo’s van weleer. De karakteristieke klassieke carrosseriekleur Cherry is overigens geen verplichting. Porsche spuit de Targa met zilverkleurige rolbeugel desgewenst in de populaire Porsche-tinten Crayon, Black, Quards Red of GT Silver. Laatstgenoemde tint is leuk als je bijvoorbeeld ook een 911 Speedster met het Hertitage Design Package hebt. Mocht je een andere kleur wensen, dan kun je die bestellen.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition Package

Bordeaux

Binnenin zet Porsche Exclusive het exclusieve karakter van de 911 Targa Heritage Design Edition voort door voor een Bordeaux-kleurig met of creme of zwart interieur te kiezen. Als inzittende ben je omgeven door lederen bekleding, zowel op de middentunnel, het dashboard, de stoelen en de deurpanelen. Waar het exterieur al een diversiteit aan kleuren kent (rood, zilver, wit, zwart), daar wordt die lijn in het interieur doorgetrokken, zij het subtieler. Naast het two-tone interieur met rood, crème en zwart, is ook groen toegepast. De tint zie je in de analoge toerenteller. Op het moment dat de motor ontwaakt, verandert de kleur van de digits van wit in groen, wat ook geldt voor de standaard aanwezige Sport Chrono-meter centraal op het dashboard. De groene tint verwijst opnieuw naar de 356.

Targa 4S

De aankleding van de Targa Heritage Design Edition behelst puur de aankleding, want op motorisch vlak blijft alles bij het bekende. Porsche kiest voor de Targa 4S als uitgangspunt. Dat betekent een vierwielaangedreven (standaard) versie met 3.0-liter zes-in-lijn-motor. De krachtbron is goed voor 450 pk en brengt de 4,52 meter lange Targa in minimaal 3,6 tellen van stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 304 km/h.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition Package

Chronograaf

Naast de gebruikelijk accessoires als een sportuitlaat en vierwielbesturing is er nog een optie verkrijgbaar, een net als de auto in een oplage van 992 stuks vervaardigde ‘911 Targa 4S Heritage Design Edition-chronograaf’. Bijzonder aan het uurwerk is onder andere een wijzerplaat die is geïnspireerd op de toerenteller van de auto’s, de witte wijzers en de ringen in fosforgroen.

Prijs 911 Targa Heritage Design Edition

De prijs van de chronograaf is nog niet bekend. De Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition kost als handgeschakelde versie minimaal € 222.600,-. Voor de uitvoering met automatische transmissie dient minimaal € 225.900,- te worden afgerekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.