Remco Slump
Remco Slump Nieuws 21 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Tesla bevestigt: er komt een elektrische auto ónder de Tesla Model 3

Tesla zegt soms het ene, soms het andere. Althans, topman Elon Musk doet dat. Want eerst zou er wél een goedkopere Tesla komen (onder de Tesla Model 3), toen weer niet, en nu weer wel.

Musk heeft deze week aangekondigd dat Tesla werkt aan een nieuw platform. Het kost de helft van het platform waarop de Model 3 en Model Y staan, zegt hij, en is dus geschikt voor de ontwikkeling van betaalbaardere elektrische auto’s.

Compactere Tesla zou in 2023 komen

In het verleden heeft Tesla het gehad over een EV met een vanafprijs van 25.000 dollar. Musk heeft zelfs een keer aangekondigd dat die in 2023 op de markt zou komen. We hoeven er waarschijnlijk niet bij te zeggen dat dat niet gaat gebeuren.

Ford-baas lacht om Tesla Roadster: ‘Dat ding bestaat helemaal niet!’

Eerder dit jaar zei Musk dat de focus bij Tesla nu ligt op de Optimus-robot en het aanzwengelen van de Model Y-productie. Hij liet doorschemeren dat een goedkopere Tesla niet meer op de agenda stond.

Lagere kosten dan Tesla Model 3-platform

Afgelopen week kwam hij daarop terug. “We zijn klaar met de Cybertruck en de Semi. Het ontwikkelingsteam richt nu zijn aandacht op een nieuwe generatie elektrische voertuigen. Het platform gaat waarschijnlijk de helft kosten van het Model 3- en Model Y-platform. Het is ook kleiner.”

Helft consumenten denkt dat een Tesla een zelfrijdende auto is

Geloven we Musk? Deels. Tesla werkt ongetwijfeld aan een compacter, betaalbaarder platform, maar dat het qua kosten de helft gaat schelen, nemen we met een snufje zout. De Model 3 zou beginnen bij 35.000 dollar, beloofde Tesla ooit, maar de huidige vanafprijs in de VS is 48.000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.