Remco Slump
Remco Slump Nieuws 20 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ford-baas lacht om Tesla Roadster: ‘Dat ding bestaat helemaal niet!’

Meestal zijn PR-directeuren niet zo uitgesproken, maar Mike Levine van Ford wel. Hij is bovendien erg actief op Twitter, waar hij soms scherp uit de hoek komt. Zoals in een reactie op een Tesla-belegger die over de Tesla Roadster twitterde.

“Catch Me If You Can $TSLA”, schreef de man, met een korte video van de Tesla Roadster erbij. Waarop Ford-topman Levine reageerde met: “Mee eens! Het is moeilijk om iets bij te houden wat niet bestaat, hoe snel het ook 50.000 dollar aan je bankrekening onttrekt.”

Aanbetaling 50.000 dollar voor Tesla Roadster

Hij doelt op het feit dat je 50.000 dollar moet aanbetalen om een Roadster te reserveren. Hoeveel Tesla-adepten dat hebben gedaan, is niet duidelijk, maar feit blijft dat het sinds 2017 akelig stil is geworden rondom de elektrische sportwagen.

Elon Musk belooft meer dan hij kan waarmaken

Tesla belooft regelmatig veel meer dan het kan waarmaken. Met name topman Elon Musk is daar schuldig aan. De Roadster werd op 16 november 2017 onthuld en zou in 2020 op de markt komen. Musk zegt nu 2023, maar houdt een enorme slag om de arm.

Helft consumenten denkt dat een Tesla een zelfrijdende auto is

Topsnelheid van 400 km/h en 10.000 Nm koppel?

In de afgelopen vijf jaar hebben we nauwelijks meer wat gehoord over de Roadster. Het apparaat zou drie elektromotoren krijgen, aldus Tesla in 2017, een koppel van 10.000 Nm, een topsnelheid van 400 km/h en een actieradius van 1000 kilometer. Het klinkt nog steeds ongeloofwaardig.

Tesla Roadster zou kleine stukjes kunnen zweven

Elon Musk maakte het er niet beter op door te beweren dat de Roadster kleine stukjes zou kunnen zweven. Volgens hem is de auto straks te bestellen met het SpaceX-pakket. Dat voegt enkele raketten, die werken met luchtdruk, aan de aandrijflijn toe.

Tesla Cybertruck kan varen, beweert Elon Musk ineens

Ze zouden moeten zorgen voor nóg meer sprintvermogen, maar ook omgedraaid kunnen worden om te helpen bij het afremmen. Sterker nog, volgens Musk kunnen ze alle kanten op worden gedraaid. Voor kortere bochten, maar ook om een meter van de grond te kunnen zweven. Juist ja …

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.