Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 29 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Skoda Fabia pick-up knipoog naar Felicia Fun

Speciaal voor het jaarlijkse Volkswagen-feestje GTI Treffen in het Oostenrijkse Wörthersee in mei heeft Skoda een Fabia pick-up gebouwd, de FUNstar. De auto is een directe verwijzing naar de Felicia Fun; eveneens een pick-up die tussen 1997 en 2001 is gebouwd.

De FUNstar is samengesteld door 23 Skoda Academy-stagiaires in de leeftijd van 17 tot 18 jaar. Vorig jaar onthulden studenten nog een Skoda CitiJet Concept; een cabriolet op basis van de Citigo. Nu is het de beurt aan de Fabia FUNstar, een one-off.

“De auto is een directe verwijzing naar de Felicia Fun”

De leerling-designers van Skoda monteren 18 inch Octavia RS-wielen en voorzien de Fabia van een 1.2 TSI viercilinder benzinemotor gekoppeld aan een zeventraps DSG. De wens van studenten was om een 1.8 TSI te gebruiken, maar daar was geen ruimte voor. Omdat het dak van de Fabia aan stukken is gezaagd, hebben de ontwikkelaars verstevigingen in het frame aangebracht en de B-stijl breder gemaakt.

De studenten zijn gestart in september 2014 en hebben in totaal 84 ontwerpvoorstellen gemaakt, waaronder een off-road Fabia. Deze FUNstar kwam echter als winnaar uit de bus. Als het model in de smaak valt, wordt er volgend jaar een nieuw project gestart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.