Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Nieuws 30 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Autovisie-lezers testen Lexus NX300h

Het regenachtige laatste weekeinde van maart was uitermate geschikt om lekker binnen door te brengen. Behalve als je een van de drie lezers was, die een uitgebreide testrit in de Lexus NX 300h gewonnen had.

Wind, regen, noch een stroomstoring waardoor het ontvangstpand van Lexus Amsterdam tijdelijk in het duister werd gehuld konden de drie prijswinnaars er op vrijdagmiddag 27 maart van weerhouden om hun eigen auto voor een weekend om te komen ruilen tegen een Lexus NX 300h. Voor ieder van hen was het rijden in een moderne full-hybrid suv, volgehangen met comfort- en veiligheidsverhogende elektrische snufjes, een compleet nieuwe ervaring die de nieuwsgierigheid prikkelde. Na de ontvangst met koffie en gebak en een presentatie over hét premium hybridemerk bij uitstek, kon het drietal huiswaarts keren met de opdracht vooral veel te genieten. Maar ook om terug te komen met enkele testnotities voor ons volgende duurtestverslag.

Op maandag 30 maart stonden we weer klaar om de twee NX 300h F-Sports, (waaronder onze duurtester) en een ‘President’ met de nodige extra kilometers op de teller weer in ontvangst te nemen op een bijzondere locatie. In het voormalig Dr. Neher Laboratorium te Leidschendam wordt tegenwoordig nog even innovatief gewerkt als in de tijd dat PTT Telecom er zijn onderzoekscentrum had. Soldeerbouten en draaibanken zijn echter ingeruild voor pollepels en pannen, waarmee topchef Ruben van Dieten lekkere dingen op de borden tovert voor de gasten in zijn Brasserie NL. Daaronder ook regelmatig gasten van Lexus, dat een alliantie heeft gesloten met Les Jeunes Restaurateurs d’Europe, een culinair verbond van Europese topchefs waarvan ook Van Dieten lid is. JRE is een vereniging van topkoks die hun passie voor Europese gastronomie en respect voor de lokale tradities en producten combineren met hoogwaardig vakmanschap en focus op verfijning en kwaliteit. Precies de kernwaarden die Lexus ook hoog in het vaandel draagt.

Het was dan ook geen verrassing dat onze gelegenheidstestrijders zonder uitzondering te spreken waren over het comfort dat de NX 300h biedt. Met name de werking van de aandrijflijn werd geprezen. Toch opmerkelijk, want we hadden geklaag verwacht over een cvt-automaat die de motor te hoog in de toeren laat jengelen, maar hoorden vooral complimenten over de soepele voortgang en de trekkracht van de elektromotoren bij wegrijden vanaf stilstand. Ook het meubilair en de werking van de assistentiesystemen, zoals de variabele cruise control en lane departure warning kregen de duimpjes universeel omhoog. Maar gelukkig voor ons werd door de gelegenheidstesters tussen het genieten door ook af en toe een kritische bril opgezet. Daarover gaan we verder uitweiden in het duurtestverslag dat in Autovisie nr. 10 verschijnt.

Posted by Autovisie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.