Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 30 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz brengt AMG GT Black Series naar buiten

Kijk eens wat er voor de cameralens van de Autovisie-lezer Wilco Blok opdook. Het is de Mercedes-AMG GT Black Series. Bij alleen een GT en GT-S blijft het namelijk niet.

Mercedes windt er geen doekjes om. De Mercedes-AMG GT zal uiteindelijk in verschillende versies en uitvoeringen leverbaar zijn, maar als gevraagd wordt welke modellen dat zijn, dan volgt er complete radiostilte. Dit lijkt in ieder geval de eerstvolgende aanvulling op het programma te zijn, de Black Series.

“Er kan makkelijk meer vermogen uit het blok worden geperst”

Het is de eerste telg die na de marktintroductie van de GT is gespot. Nota bene door Autovisie-lezer Wilco Blok, die de sportcoupé op de Nürburgring kon begroeten. De Black Series vormt de straatversie van de GT3-racewagen waarmee de Duitsers volgend jaar in de racerij gaan aantreden. De Black Series belooft lichter te zijn dan de GT, want de mate van gewichtsreductie is groter dan de gewichtstoename door nieuwe voorzieningen. Onder de langgestrekte neus schuilt de V8-motor uit de overige GT’s, maar voor deze gelegenheid persen de techneuten extra vermogen uit de dry sump-achtcilinder. Er kan makkelijk meer vermogen uit het blok worden geperst, liet een van de techneuten eerder al aan Autovisie weten.

De verwachting is dat Mercedes pas in 2016 de GT Black Series zal presenteren. De Duitsers hebben voor dit jaar sowieso al een volle agenda. Zo lanceert het merk onder andere de GLC (opvolger GLK), de GLE (gerestylede ML), GLE Coupé, de GLS (gerestylede GL), de C-Klasse Coupé en S-Klasse Cabrio. Lees meer over de GLC op Telegraaf.nl/Autovisie.

Fotocredit: Wilco Blok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.