Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 29 apr 2015
Leestijd: 3 minuten

Ferrari 488 GTB: keuzestress door opvallende opties

Na het afrekenen van 253.032 euro voor een nieuwe 488 GTB bent u er nog niet. Ferrari heeft namelijk een uitgebreide optielijst samengesteld waar u als koper eigenlijk niet omheen kan.

Ferrari Historic-kleuren: €8.954

In feite is een Ferrari te bestellen in elke mogelijke kleur, maar er bestaat ook een kopersgroep die genoegen neemt met een van de door Ferrari voorgestelde tinten. Die kleuren zijn ingedeeld in drie groepen. Je hebt ‘Solid’-kleuren, metallic-tinten en als derde optie een kleur uit het Historical-palet. In die laatste groep zijn kleuren met een vette knipoog naar Ferrari’s van vroeger ondergebracht. Het gaat om Rosso Dino, Rosso Fiorano, Grigio Ferro, Avorio, Canna Di Fucile, Grigio Scuro, Verde British, Blu Scozia, Azzurro California of Blu Swaters. Allemaal heel speciaal maar ook wat prijzig, want Ferrari vraagt 8.954 euro voor een Historical-tint.

Carbon diffuser achter: €6.897

Het bestellen van carbon componenten drijft de prijs van de 488 GTB verder op. Een carbon voorspoiler kost bijvoorbeeld 5.445 euro en wie graag in het motorruim koolstofvezel wilt zien, betaalt 5.687 euro. Voor een carbon diffuser achter brengt Ferrari nog eens 6.897 euro in rekening. Uiteraard zorgt al dat koolstofvezel wel voor een lager wagengewicht.

Daytona-style stoelen: €2.904

De 488 GTB is te krijgen met verschillende soorten stoelen. Op de prijslijst staan bijvoorbeeld Daytona-style zetels voor 2.904 euro. U kunt dezelfde stoelen ook als Daytona Racing-types bestellen, maar dan hebben ze een koolstofvezel kuip en zijn ze veel duurder, te weten 7.744 euro. Indien de stoelen dan ook nog elektrisch verstelbaar moeten zijn, betaalt u nog 2.904 euro bij.

Toerenteller in bepaalde kleur: €702

Rood, geel, wit of toch een aluminiumkleur? De keuze voor de kleur van de grote toerenteller zal vooral afhangen van de verdere samenstelling van het interieurcompartiment. Welke kleuren combineert u met elkaar en welke tellerkleur past daar het beste bij? Lastig, al die keuzes.

Rokers Kit: €424

Sommige eigenaren gaan toch echt een sigaar of sigaret opsteken in de cabine van een 488 GTB. De liefhebber zal er schande van spreken, de desbetreffende eigenaar ligt er niet wakker van. Hij of zij betaalt immers 424 euro om zijn sigaar of sigaret met behulp van een aansteker op te kunnen steken en het restant te deponeren in een asbak, uiteraard met Ferrari-logo.

Parkeercamera voor en achter: €4.356

U moet er als eigenaar niet aan denken dat u de kostbare koolstofvezel bumpers van uw 488 GTB stuk rijdt. Bestel daarom vooral de parkeercamera voor en achter. Die camera’s worden netjes weggewerkt in de voor- en achterbumper. De nette afwerking is overigens niets te veel gevraagd, want u betaalt er met 4.356 euro ook een stevig bedrag voor.

Brandblusser: €787

Bent u fanatiek deelnemer aan trackdays? Dan is de brandblusser een aanrader. Mocht de sportwagen onverhoopt vlam vatten, dan kan een brandblusser de schade beperken. Of u komt onderweg een brandende auto tegen. Dan geeft het ook een fijn gevoel dat u te hulp kunt schieten. U krijgt naderhand vast een lintje voor uw nobele inspanningen.

Trolleys & tas voor kofferruimte: €4.840

Heerlijk toch, een weekendje weg? Alleen wat blijkt nu, de vers ingepakte koffers passen niet in de 230 liter grote bagageruimte. Bespaar uzelf die ellende en bestel gewoon een op maat gemaakte kofferset voor de 488 GTB. Met 4.840 euro wel een tikje prijzig, maar de afwerking van de koffers is van hetzelfde niveau als het interieur van de 488 GTB. Ferrari-logo’s worden er uiteraard standaard op aangebracht.

Customized Schaalmodel 1:8: €4.780

In samenwerking met miniatuurautofabrikant Amalgam is het mogelijk om uw eigen 488 GTB op schaal 1:8 te bestellen. Amalgam maakt al sinds 1985 modelauto’s en prototypes van hoge kwaliteit. Alle kenmerken worden tot in detail nagemaakt. Die nauwkeurigheid en de grote schaal rechtvaardigen een beetje de exorbitant hoge schaalmodelprijzen. Want voor 4.780 euro is ook een leuke tweedehandsje voor erbij te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.