Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Sebastian Vettel wil echt niets meer met Ferrari te maken hebben

Sebastian Vettel rijdt komend seizoen niet meer voor Ferrari, maar maakt dan onderdeel uit van het Formule 1-team van Aston Martin. De Duitser neemt niet alleen op zakelijk vlak afscheid van het Italiaanse merk. Hij verkoopt ook alle Ferrari’s die hij in z’n privé-collectie heeft.

Sinds 2015 waren Ferrai en Sebastian Vettel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar aan alles, écht alles, komt een eind, zo blijkt. De Duitser rijdt volgend jaar voor Aston Martin en om zich daarop voor te bereiden, neemt hij afscheid van al het moois dat ooit uit Maranello verscheen. Uit wrok? Woede? We weten het niet. Het betekent in ieder geval dat hij vijf geweldige Ferrari’s van de hand doet.

Ferrari 458 Speciale

Vettel verkoopt in totaal acht voertuigen, waarvan er vijf een Ferrari zijn. En dat zijn niet de minste modellen, want Vettel heeft (eh, had…) een paar van de begeerlijkste modellen ooit in z’n collectie. Laten we beginnen met de 458 Speciale en F12tdf die hij van de hand doet. Bijzondere auto’s, ook omdat de hoofdsteunen in die auto’s het logo van de Duitser bevatten.

laferrari_4

Exclusiever is de LaFerrari die hij verkoopt. Een zeldzaam model, want Ferrari bouwde er maar 500 Coupes van. De vraag naar de hybride hypercar was destijds zo groot, dat gebruikte exemplaren al snel méér geld waard waren dan Ferrari er nieuw voor vroeg. Dat maakt ‘t voor Vettel vast ook wat makkelijker om ‘m te verkopen.

Salarissen Formule 1-coureurs bekend: dit verdient Max Verstappen

Enzo

Nóg exclusiever is de voorloper van deze LaFerrari, de Enzo Ferrari. Dan hebben we het niet over de oprichter van het merk, maar over de beroemde V12 supercar die de Italianen in 2002 lanceerden. De 660 pk sterke machine rolde in twee jaar slechts 400 keer van de band. Geen reden voor Sebastian Vettel om ‘m netjes in z’n garage te laten staan. Ook de Enzo moet de deur uit.

Ferrari F50 1996 001

Maar er is een auto die nóg zeldzamer is dan bovenstaand model. Dat is de F50, die óók in het bezit was van de Duitse F1-coureur. Die auto moet plaatsmaken voor een Aston Martin, zo vindt Vettel waarschijnlijk. Dan houdt-ie sowieso een flink zakcentje over, zoals je in dit artikel leest. Vettel reed overigens nog geen 7000 kilometer met de exotische hypercar die in 1996 werd gebouwd.

Tweedehands Aston Martin? Dit zijn vijf betaalbare occasions!

BMW Z8

Vettel doet naast z’n Ferrari’s ook een BMW Z8, Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series én Mercedes-Benz SLS AMG in de verkoop. Deed, moeten we zeggen, want alle auto’s zijn inmiddels al verkocht door de Engelse autodealer Tom Hartley Junior. Het is onbekend met hoeveel nullen de auto’s de bankrekening van Vettel hebben gespekt.

Niet getreurd, want ook zónder de ex-bolides van Vettel kun je je vergapen bij al het moois dat de Engelse autodealer momenteel aanbiedt. Denk aan een Bugatti Veyron Grand Sport, McLaren F1 GTR Longtail of Porsche Carrera GT. Zelf genieten? Klik hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Manners

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.