Autovisie
Autovisie Nieuws 25 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Terug naar af voor Peugeot-logo

Met de introductie van de nieuwe 308 in het vooruitzicht, kondigt Peugeot alvast één grote verandering van de middenklasser aan. Het nieuwe model krijgt als eerste een compleet nieuw merkwapen op het front, de kont, de wielen en het stuurwiel.

Compleet nieuw is wellicht overdreven, maar toch is het logo opnieuw van de tekentafel gekomen. De designafdeling, die enkele jaren aan het nieuwe beeldmerk werkte, heeft echter in de geschiedenisboeken van het Franse merk gekeken. Daar kwamen de designers onder leiding van nota bene de inmiddels naar Renault vertrokken Gilles Vidal het beroemde merkwapen van de leeuwenkop tegen. Het nieuwe embleem is geïnspireerd op het merkwapen zoals dat in 1960 werd geïntroduceerd. Destijds gebruikte Peugeot het embleem slechts acht jaar, twee jaar korter overigens dan het bestaande beeldmerk.

peugeot logo
PEUGEOT 2021

Logo op concept car

De Franse autobouwer presenteerde het nieuwe logo al in 2018. De Fransen plakten het op de uiterst fraaie E-legend concept car. Dat model was een moderne interpretatie van de 504 Coupé, die in dat jaar precies 50 jaar bestond. Vidal en zijn team monteerden het embleem op onder andere de wielen, waar het beeldmerk niet met het wiel meedraaide.

Deze zomer leverbaar

Als eerste model krijgt de 308 het herziene Peugeot-logo. Die middenklasser staat voor deze zomer gepland. De nieuweling komt als vijfdeurs hatchback en als SW en deelt zijn technische basis met de onlangs voorgestelde DS 4, alsmede de nog voor te stellen Opel Astra die in 2022 komt.

Video Peugeot E-legend

Geschiedenis Peugeot-logo

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.