Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 14 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Peugeot Sport maakt zich met nieuw logo klaar voor de toekomst

De focus binnen Peugeot lag de laatste tijd op de lancering van plug-in hybrideversies van onder andere de 508 en 3008, alsmede de introductie van de elektrische 208 en 2008. Daarin gaat de autosportafdeling van Peugeot ook een belangrijke rol spelen. Vandaar dat Peugeot Sport een herzien logo krijgt om de frisse start van de divisie te benadrukken.

Primeur door Autovisie

Dat Peugeot Sport zich gaat bemoeien met de stekkerhybrides en de elektromodellen was bekend. Tijdens de introductie van de nieuwe 508 in 2018 wist Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen te onthullen dat er óók een Peugeot Sport-variant van de E-segmenter zou verschijnen. Die variant, de 360 pk sterke 508 PSE, kondigde de autobouwer uiteindelijk in 2019 aan, al betrof het toen nog een conceptversie.

peugeot 508 Peugeot Sport engineerd
peugeot 508 Peugeot Sport engineerd

Maar dat-ie er komt, dat is al lang en breed zeker. Het model geldt tevens als het startschot voor een nieuwe toekomst van de sportieve tak van Peugeot. Waar de krachtigste Peugeots in het verleden de type-aanduiding GTI kregen, zullen zij nu de naam PSE (Peugeot Sport Engineered) dragen. Bovendien zal Peugeot Sport zich niet enkel bezighouden met stekkerhybrides, ook met volledig elektrisch aangedreven modellen. Zoals Autovisie eerder wereldkundig maakte volgt er ook een snelle versie van de e-208.

Nieuw logo voor Peugeot Sport

PSE wordt dus het nieuwe sportieve submerk van de Fransen. Het logo dat daarbij hoort, is dit weekend gepresenteerd. Centraal staat nu de gele kleur van de drie schuine strepen aan de linkerzijde van het logo. Die zijn natuurlijk een verwijzing naar de lichtsignatuur op alle recente Peugeots. De lichtsignatuur is een verwijzing naar de leeuwenklauw én de legendarische en prachtige achterlichten van de Peugeot 504 Coupé, getekend door Pininfarina.

Peugeot Sport

De nieuwe 508 PSE leidt dus het volgende hoofdstuk van Peugeot Sport in. De knappe koppen hebben daarvoor de hybride-variant van de 508 als basis genomen, en zijn aan de haal gegaan met zowel de viercilinder als de elektromotor. Het resultaat is een vermogen van 360 pk, 10 pk meer dan het in eerste instantie naar buiten toe communiceerde. Daarmee sprint de 508 Peugeot Sport Engineered in 4,3 seconden van stilstand naar 100 km/h, en heeft de auto 2,5 tellen nodig om van 80 tot 120 km/h te komen. De topsnelheid is 250 km/h.

e-208 PSE

Later zal Peugeot Sport ook aan de haal gaan met de e-208, die eveneens de naam PSE zal dragen. Op welke termijn die auto of een prototype daarvan verschijnt, is nog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.